S-borgmesterkandidat på Frederiksberg tager afstand fra Hæstorps parkeringsdrøm: »Det er vildt nok«

Den socialdemokratiske borgmesterudfordrer på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, vil helst ikke blande sig i debatten i København, men han gjorde en undtagelse torsdag aften, da snakken faldt på parkering.

 
Michael Vindfeldt (S) kalder det »vildt nok«, at man i København vil nedlægge parkeringspladser, selvom der er flere biler, end der er parkeringspladser på eksempelvis Indre Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at Sophie Hæstorp Andersen og Michael Vindfeldt kommer fra det samme parti. Nemlig Socialdemokratiet.

Det kan godt være, at de to socialdemokrater har en mulighed for at blive borgmestre i henholdsvis København og på Frederiksberg, der ligger side om side i hovedstaden.

Men alligevel er der en verden til forskel på de to politikeres standpunkter, når det kommer til et omdiskuteret emne som parkering.

Det fastslog den socialdemokratiske borgmesterkandidat på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, da han torsdag aften deltog i Berlingskes valgdebat om Frederiksberg Kommune:

»Der er godt nok forskel på Socialdemokratiet på Frederiksberg og i København. I København går man til valg på at nedlægge hver tredje parkeringsplads. Det gør vi bestemt ikke,« sagde Michael Vindfeldt, som du kan se i videoen.

Han henviste således til sin partikollega Sophie Hæstorp Andersens politik. Hun er socialdemokratisk overborgmesterkandidat i København og ønsker at nedlægge hver tredje gadeparkeringsplads i Københavns Kommune, svarende til 42.000 pladser, selvom der i forvejen er færre parkeringspladser, end der er biler.

Det gør sig blandt andet gældende på Indre Østerbro, hvor beboere ofte kæmper en hård kamp for at finde en ledig parkeringsplads.

Sophie Hæstorp Andersen (S) har givet udtryk for, at en del af de 42.000 pladser skal genopføres i parkeringsanlæg enten over eller under jorden. Men når alt kommer til alt, skal der være markant færre parkeringspladser i København.

»Vildt nok«

Dette skal skabe mere plads til blandt andre cyklister, gående og grønne områder, siger den socialdemokratiske overborgmesterkandidat i København.

Men lignende tiltag kommer altså ikke til at blive gennemført på Frederiksberg, hvis Michael Vindfeldt formår at vinde borgmesterposten på Frederiksberg tirsdag aften eller nat:

»Jeg vil faktisk helst ikke blande mig i København, men nu gør jeg det alligevel i dette lukkede forum. Når man har en belægning på mere end 100 procent, eksempelvis på Østerbro, synes jeg, det er vildt nok, at man vil nedlægge parkeringspladser. Det må jeg sige,« sagde han.

Michael Vindfeldt understregede imidlertid, at han gerne vil anlægge eksempelvis parkeringskældre ligesom Sophie Hæstorp Andersen:

»Det betyder ikke, at vi ikke synes, at vi skal have nogle parkeringspladser under jorden, og at vi skal have en cykelsti på Frederiksberg Allé. Jeg tror også for at være helt ærlig, at vi bliver nødt til at regulere navnligt de biler, der kommer udefra i de kommende år.«

Berlingske har spurgt Sophie Hæstorp Andersen (S), om hun vil kommentere på Michael Vindfeldts synspunkt. Det har hun ikke ønsket.

Hør også: Den socialdemokratiske spidskandidat, Sophie Hæstorp Andersen, vil sløjfe 42.000 p-pladser i København:

LÆS MERE