Rejsemagasin: København har den dyreste espresso

En espresso kan være dyr i Danmarks hovedstad, København, men det kan der være en god grund til, for man betaler ikke nødvendigvis bare for kaffen.

Det tyske rejsemagasin Travelbook.de har forsøgt at lave et espressoindeks. Her lander København øverst på listen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stefan Jaitner (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den italienske opkvikker af en kaffedrik espressoen koster i København fire euro svarende til 30 kroner. Det er væsentligt mere end i Oslo, hvor prisen er 19 danske kroner, mens prisen i Stockholm er 20 kroner.

Det skriver DR, som henviser til det tyske rejsemagasin Travelbook.de, der har forsøgt at lave et espressoindeks, hvor magasinet har sammenlignet espressopriserne på restauranter og cafeer i 42 europæiske hovedstæder. Her ligger København allerøverst på listen.

Travelbook.de har sammenlignet priserne på over 400 cafeer, restauranter og kaffebarer. Kravet har været, at stedet skulle ligge centralt eller i turistede områder, mens gennemsnitsprisen i hvert land er vurderet ud fra mindst seks menukort, der kan findes på nettet.

Mens Forbrugerrådet Tænk kalder det iøjnefaldende, forklarer Klaus Thomsen, der er medstifter af det københavnske risteri Coffee Collective, der tæller syv kaffebarer, til DR, at man i København mest af alt betaler for det sociale.

»En af de store udgifter for os er lige så meget, at man køber et sted at sidde, mødes med en veninde, hvor man kan sidde og snakke eller arbejde. Det er en stor del af prisen,« siger Klaus Thomsen.