Region vil have kompensation: Stort sygehus bliver forsinket – for fjerde gang

It-problemer er blandt grundene til, at »supersygehus« igen igen bliver forsinket.

Illustrationen viser, hvordan supersygehuset efter planen skal se ud, når det står færdig i 2025. Fold sammen
Læs mere
Foto: Region Sjælland
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man siger, at tredje gang er lykkens gang.

Men det blev det ikke for det nye Sjællands Universitetshospital, også kaldt »supersygehuset« i Køge, hvis åbningsdag nu er blevet udskudt for fjerde gang.

Det skriver TV 2 Lorry.

Først var det meningen, at den nye sengebygning, som udgør hospitalets første etape, skulle stå klar i efteråret 2021. Så blev det udskudt til juni 2022, til august 2022 og nu til oktober 2022.

Når den otte etager høje sengebygning på 25.000 kvadratmeter står klar, skal regionen fylde den med udstyr, og derfor må patienterne vente med at blive rykket ind – forventeligt til første kvartal af 2023.

Forklaringen lyder, at ibrugtagningstilladelsen ikke har kunne opnås, fordi totalentreprenøren, der består af to italienske virksomheder, er stødt på problemer. Og så er det ikke klar til hverken patientkald eller hjertestopkald, fordi der er problemer med it-netværket.

Men projektdirektør Helle Gaub tror på, at den nye frist holder, siger hun til TV 2 Lorry, og udover at holde nøje øje med projektet vil regionen nu gå videre med at få kompensation.

»Vi går tættere på og følger planen dag for dag og uge for uge. Normalt ville man ikke gøre det, men vi vil ikke risikere mere,« siger Helle Gaub til TV 2 Lorry.

Da projektet sidst blev udskudt i maj, lød det fra Helle Gaub, at især coronapandemien havde været skyld i forsinkelserne:

»Der er mange ting, der påvirker sådan et byggeri. Vi har været gennem corona, en prop i Suezkanalen og nu også en krig i Europa, så entreprenøren kan simpelthen ikke nå det.«

Det er stadig planen, at projektet skal stå helt færdig i 2025, og den nye forsinkelse rykker ikke ved det, oplyser regionen til mediet