Rasmus Paludan er mødt op foran den tyrkiske ambassade for at brænde Koranen af

Rasmus Paludan har sagt, at han vil sende et signal til Tyrkiets præsident ved at brænde Koranen af foran den tyrkiske ambassade. Københavns Politi er opmærksomt på, hvad Rasmus Paludan har bekendtgjort.

 
Rasmus Paludan brænder Koranen af foran moskeen på Dortheavej på Nørrebro i København. Video: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag er den højreorienterede politiker Rasmus Paludan ankommet til den tyrkiske ambassade i København på Østerbro.

Her har han tænkt sig at brænde Koranen af.

Det skal angiveligt ske hver fredag »indtil Sverige lukkes ind i NATO«. Det har han sagt til den svenske avis Aftonbladet.

Rasmus Paludan vil også brænde Koranen af foran den russiske ambassade. Tidligere på dagen brændte han Koranen af ved en moské på Dortheavej på Nørrebro.

Her var politiet mødt talstærkt op. Tilskuerne forsøgte ifølge Ritzau at overdøve Rasmus Paludan ved at spille høj arabisk musik under hans tale.

Foto: Olafur Steinar Gestsson.

Københavns Politi oplyste tidligere på dagen, at man er opmærksom på afbrændingerne.

»Vi forbereder os på samme måde, som vi har gjort til de forrige demonstrationer, han har afholdt. Som sædvanlig har vi en dialogbaseret tilgang, og vi afpasser løbende vores indsats efter situationen. Vi går ikke nærmere ind i de operative overvejelser,« oplyser Københavns Politi.

Adskillige betjente kan ses i området omkring moskeen på Dortheavej på Nørrebro i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olafur Steinar Gestsson.

Dansk ambassadør har været til samtale

I forbindelse med afbrændingen havde det tyrkiske udenrigsministerium kaldt den danske ambassadør til samtale.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) oplyser over for Ritzau, at en sådan samtale har fundet sted.

Lars Løkke Rasmussen tilføjer, at Danmarks forhold til Tyrkiet er godt.

Fremmødte på Nørrebro viser Koranen frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olafur Steinar Gestsson.

Vil brænde en koran hver uge, indtil Sverige får ja til NATO

Rasmus Paludans koranafbrændinger har pustet til et i forvejen anspændt forhold mellem Sverige og Tyrkiet. Det skyldes, at han lørdag i sidste uge brændte bogen af foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, reagerede ved at sige, at han ikke bakker op om et svensk NATO-medlemskab.

Sverige har sammen med Finland søgt om at blive en del af NATO, og det kræver en godkendelse fra alle 30 NATO-lande. Men Tyrkiet har som det eneste land indtil videre nægtet at bakke op om, at Sverige skal være en del af den vestlige militæralliance.

Rasmus Paludan har fortalt, at han derfor vil brænde Koranen foran den tyrkiske ambassade i København hver fredag, indtil Sverige får et ja til at komme med i NATO.

»Jeg giver også et løfte om, at når han lukker Sverige ind i NATO, så kommer jeg aldrig i hele mit liv til at brænde en koran foran en tyrkisk ambassade igen,« sagde Rasmus Paludan til Aftonbladet.

Opdateres ...