Politi: Superligaens bøller blander sig til landskampe

Efter voldsomme scener til fredagens fodboldfest, har DBU set sig nødsaget til at aflyse et storskærmsarrangement i Fælledparken mandag. Politiet oplyser nu, at mennesker med "syge fantasier om at slås med andre" har været blandt deltagerne til fodboldsfesterne.

 
Se videoerne af de mange flyvende ølkrus og øldåser, som fredag blev kastet rundt til fodboldfesten i Fælledparken. Video: Emil Vahl-Møller og Sandro Spasojevic/Twitter Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var tale om »hooligan-tendenser«, da danske fodboldsfans bevægede sig rundt i Københavns gader fredag.

Det fortæller Peter Dahl, der er politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi, til DR.

»Der er mennesker, der før brugte superligakampe til at udleve deres syge fantasier om at slås med andre og planlægge slåskampe,« siger han.

Nations League-kampen mellem Danmark og Kroatien blev vist på storskærm i Fælledparken. Flere videoer fra sociale medier har vist, hvordan dåser, nogle gange fyldte dåser, gentagne gange blev kastet gennem luften. Danmark tabte 0-1.

To personer blev stukket ned ved Trianglen, tæt på parken, og inden kampen gik fans march fra Sankt Hans Torv på Nørrebro mod Parken.

Den planlagte storskærmsvisning af Nations League-kampen mellem Danmark og Østrig mandag aften 20.45 blev aflyst – blandt andet på grund af den ølregn, nogle af deltagerne valgte at sprede ud over de 15.000 til 20.000 tilstedeværende.

Men det er ikke fordi ølkast er en ny praksis, har DBU-kommunikationschef Jakob Høyer fortalt til Berlingske.

»Vi har gennem nogle år oplevet det inde i Parken. Men der er det bløde plastikkrus, som også kan gøre ondt og ikke er rart – men der er en anden alvor over det her,« sagde han.

Begivenheder går over gevind

Fælledparken er ikke det eneste tilfælde af store udendørs begivenheder, der er gået amok.

Tivoli måtte se sig nødsaget til at aflyse koncerter og pille navne af Fredagsrock-plakaten.

Det skete, da to fredagskoncerter endte med at byde på slåskampe og på det, politiet beskrev som »dårlig stemning«, da dørene til forlystelsesparken blev lukket tidligt.

På Vesterbrogade foran hovedindgangen var tusinder af utålmodige unge samlet, og på videoer derfra kunne man se, at flere hoppede over hegnet ind til parken.