Planen var naboernes værste mareridt – nu er forslaget stemt ned med et brag

FC København havde ellers fået tilladelse til at etablere en fanzone ved 14 hjemmebanekampe. Men nu er tilladelsen trukket tilbage af et enigt miljø- og teknikudvalg. »Området er i forvejen under et stort pres,« lyder det fra EL-borgmester.

 
Sådan så det ud, da FCK vandt sit 14. mesterskab. Video: FCK tv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skulle være én stor blåhvid fest her i efteråret, når FC København skal spille på hjemmebane i Parken. Men sådan bliver det ikke.

Et forslag om at etablere en såkaldt »Fan Village« med øl, boder og underholdning, hvor fodboldfans kunne mødes op til tre timer før kampene, var mandag aften på dagsordenen i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Og her blev det stemt ned med et brag – af et enigt udvalg.

Det bekræfter blandt andet kommunens tenik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL), overfor Berlingske.

»Jeg er glad for, at der er politisk enighed, for forvaltningen har modtaget mange klager fra naboer i forbindelse med tidligere arrangementer i Parken Fan Village, og området er i forvejen under et stort pres fra store arrangementer og fodboldkampe,« siger borgmesteren.

At det ikke bliver til den helt store fodboldfest uden for Parken dette efterår, skyldes i høj grad, at naboerne i kvarteret Brumleby har været stærkt imod ideen.

Kommunen har modtaget i alt 54 klager om tidligere fanzone-arrangementer ved Parken, og ved en naboorientering blandt beboerne i Brumbleby kom der ikke mindre end 150 indsigelser mod fanzonen.

Fanzonen, som ligger på en parkeringsplads mellem Brumleby og Parken, har mildest talt været upopulær blandt beboerne i lokalområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: FC København.

Og det har gjort stort indtryk på udvalgets politikere, siger De Konservatives gruppeformand, Helle Bonnesen, til Berlingkse:

»Det gør indtryk med alle de her borgerhenvendelser. Borgerne er bekymrede. Der er meget støj, og det er nattesøvnen, det går ud over.«

»Som sådan synes jeg jo egentlig, at ideen om en Fan Village er fin. Men der skal være en balance. Her er det samme lokation, der bliver belastet hver gang,« siger Helle Bonnesen.

Fodboldklubben havde ellers fået tilladelse til at etablere fanzonen hen over efteråret ved 14 hjemmekampe i begyndelsen af august. Parken havde tilmed allerede modereret klubbens oprindelige ansøgning, der indeholdt muligheden af et stort telt. Derudover blev det præciseret, at der kun måtte spilles musik fra mindre anlæg med en lydstyrke under 60 decibel.

Alligevel blev det altså et nej til flere FCK-fester på parkeringspladsen mellem Brumleby og Parken.

En beslutning, der ikke var helt nem, fortæller Venstres gruppeformand, Louise Theilade Thomsen.

»Jeg endte med at stemme imod, fordi jeg vurderede, at generne for beboerne var større end fordelene ved arrangementerne. Dog med et ønske om, at forvaltningen går i dialog med Parken om en alternativ placering, hvilket jeg håber der er mulighed for,« siger hun til Berlingske.