Parken i åben krig med politikere om omstridt fanzone: »Det er ikke professionelt. Det er populistisk politik og ikke en pind andet«

En beslutning fra Parken afføder nu en kritisk udtalelse fra Teknik- og Miljøudvalget, der kalder Parkens placering af en fanzone for »uhensigtsmæssig«. Parkens bestyrelsesformand føler sig »angrebet« af udvalget.

 
Sådan så det ud da FCK vandt deres 14. mesterskab. Det er blandt andet disse scener, som har fået naboerne fra Brumleby til at klage over fanzonen. Video: FCK tv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et politisk slagsmål om en særdeles omstridt fanzone udspiller sig lige nu mellem Parken og politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

Konflikten er brudt ud i lys lue, efter at et flertal i Teknik- og Miljøudvalget mandag stemte nej til at give Parken en tilladelse til at indrette parkeringspladsen mellem Parken og Brumleby til en fanzone ved navn Fan Village. Sagen blev eskaleret til politisk niveau, efter at Parkens naboer i Brumleby klagede over larmen fra selvsamme fanzone, som Teknik- og Miljøforvaltningen hidtil har givet midlertidige dispensationer til.

Beslutningen fra politikerne og klagerne fra naboerne har imidlertid ikke fået Parken til at droppe planerne om fanzonen. Tirsdag meldte Parken ud, at den fortsat vil opstille sin fanzone. Nu bliver der alene indrettet madboder og toiletter, således at den er i overensstemmelse med lokalplanen. Det skriver FCK i en pressemeddelelse.

Den beslutning afføder nu en løftet pegefinger fra et samlet Teknik- og Miljøudvalg bestående af Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Venstre, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre og SF. Partierne mener, at Parken skal finde et andet sted til sin fanzone:

»Der skal være plads til Parken, der som nationalt stadion kan afvikle store koncerter og fodboldkampe, men det skal ske under hensyntagen til naboerne. Der skal være plads til os alle sammen i byen. Det har vi en politisk forpligtelse til at sikre, og den nuværende placering af Parken Fan Village – klods op ad et beboelsesområde – er uhensigtsmæssig, og det håber vi, at Parken vil lytte til. Forvaltningen er gået i dialog med Parken, hvor mulighederne for fanaktiviteter før kampene, der ikke er i strid med reglerne, vil blive afklaret,« fremgår det af udtalelsen.

»Ikke inden for deres mandat«

Parken mener dog ikke, at politikerne skal blande sig i placeringen af fanzonen, så længe Parken holder sig inden for lokalplanen i sin udformning af fanzonen. Og det gør Parken, hvis du spørger Allan Agerholm, bestyrelsesformand Parken Sport & Entertainment. Han er fortørnet over udtalelsen fra Teknik- og Miljøudvalget:

»Nu må Teknik- og Miljøudvalget stoppe den her måde at håndtere sagen på ved at køre den i pressen i tide og utide – og påstå, at vi gør noget, der er forkert. Vi har ikke og kommer ikke til at gøre noget, der ikke ligger inde for rammerne af loven og lokalplanen. Punktum. Vi har bedt om dispensation fra lokalplanen. Det har udvalget sagt nej til. Det respekterer vi,« siger bestyrelsesformanden og uddyber:

»Nu udvider de dialogen i pressen ved at sige, at vi skal flytte rundt på det, som vi i forvejen godt må gøre. Det ligger ikke inden for deres mandat. De kan ikke lave om på en eksisterende lokalplan.«

»Populistisk«

Bestyrelsesformanden siger, at Parken er villig til at drøfte spørgsmålet om fanzonens placering, og at de allerede har indgået en dialog med forvaltningen om dette. Han mener derfor ikke, at det er nødvendigt at drøfte spørgsmålet i pressen:

»Det er ikke videre befordrende for dialogen at blive angrebet af udvalget i pressen på den her måde. Det er ikke konstruktivt. Det er ikke produktivt. Det er ikke professionelt. Det er populistisk politik og ikke en pind andet.«

Men kan du ikke se, at placeringen er uhensigtsmæssig?

»Det er ikke et spørgsmål om det. I den høringsrunde, der har været, er der kommet 596 indsigelser. 590 af dem drejer sig om, at vi er der i det hele taget. Vi er med på, at Parken fylder, når der er arrangementer. Vi støjer, vi sviner, og vi har folk, der har uhensigtsmæssig adfærd. Vi forstår, at det ikke er rart at være naboer til dette. Men vi har lov til at holde vores arrangementer. Tilskuerne er der, uagtet om der er en foodtruck eller ej. Det kan vi ikke lave om på. Hvis vi skal lave om på det, skal vi flytte Parken ud af byen,« siger Allan Agerholm med henvisning til den proces, der har været op til mandagens beslutning i Teknik- og Miljøudvalget.

Så I har tænkt jer at opstille jeres Fan Village på lørdag, selvom udvalget finder placeringen uhensigtsmæssig?

»Det kan du tro, men vi flytter rundt på den, så vi begrænser generne. Desuden kan vi ikke bare flytte den et helt andet sted hen uden videre. Derfor har vi en dialog med kommunen, og indtil videre agerer vi inden for lokalplanen. Vi ønsker at få tingene til at virke.«

Forvaltningen oplyser til Berlingske, at den er i gang med at afklare det juridiske spørgsmål om, hvad Parken kan gøre inden for lokalplanen, og hvad den ikke kan gøre.