Parken fortsætter omstridt fanzone trods massive naboklager: Her er deres plan

Parken har etableret en særlig zone til sin fans i forbindelse med FC Københavns hjemmekampe, men en beslutning på Københavns Rådhus betyder nu, at fansene må nedjustere deres forventninger til zonen.

 
Der var knald på fanområdet lige uden for Parken, da FC København i maj blev danske mestre – og naboerne i Brumleby på Østerbro har fået mere end nok af fodboldfolkets fest. Video: FCK TV Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parkens fanzone, som grænser op til boligkvarteret Brumleby på Østerbro i København, har i en længere periode vakt stærk utilfredshed blandt naboerne.

Fanzonen har affødt en del støj i forbindelse med FCKs hjemmekampe, og det har ført til massive klager fra naboerne i Brumleby.

Nu oplyser Parken i en pressemeddelelse, at fanzonen fortsætter, selvom beboerne i Brumleby har klaget i stor stil. Det bliver dog på nedsat blus, da et flertal på Københavns Rådhus mandag stemte nej til at give Parken dispensation til at afholde en udvidet fanzone på det omtalte parkeringsareal. Den oprindelige ansøgning indeholdt et telt på 250 kvadratmeter og en hoppeborg.

Parken vil i stedet fortsætte fanzonen med madvogne og toiletter, som er i overensstemmelse med lokalplanen:

»Vi tager naturligvis beslutningen til efterretning og vil derfor fortsat opstille vores mobile Fan Village setup, som vi har gjort siden marts. Det betyder, at der ikke kommer hoppeborg og telt, men fans vil stadig kunne købe mad og drikke på vanlig vis, og der vil også være en række aktiviteter til de yngste F.C. Københavnere, som ikke kræver særlig tilladelse,« siger Jacob Lauesen, direktør i FCK, til klubbens hjemmeside, fck.dk.

Parken har hidtil haft mulighed for at afholde fanzone, fordi Københavns Kommune har udstedt en række midlertidige dispensationer. Efter mandagens beslutning på Københavns Rådhus må Parken imidlertid nøjes de mobile madvogne, som ikke kræver en særlig tilladelse fra kommunen.

Parken har igennem hele forløbet argumenteret for, at fanzonen var en god løsning, da den bidrager til at samle FCKs fans på ét sted før kampstart. Brumlebys beboere har på den anden side klaget over larmen fra fanzonen og har derfor ønsket, at den placeres et andet sted. Det er Parken klar til at se på:

»Vi kan forstå, at udvalget gerne ser et samarbejde om en anden placering for en permanent Fan Village. Det er vi selvfølgelig klar til at diskutere, men indtil det måtte være på plads, vil vi så fortsætte vores nuværende mobile setup, som er i overensstemmelse med lokalplanen og de øvrige regler og lovgivning på området,« siger Jacob Lauesen.

I forbindelse med processen har beboerne været stærkt utilfredse med høringsprocessen, men også over udsigten til flere af de scener, der udspillede sig tidligere på året, da FC København i maj vandt klubbens 14. mesterskab.

Se video af mesterskabsfesten øverst i artiklen