Over 100 Arne Jacobsen-stole forsvundet fra nordsjællandsk gymnasium: »Det var et trist syn«

Det er endnu uvist, hvem der står bag tyveriet, ligesom politi og gymnasium ikke ved, hvornår og hvordan det ukendte antal tyve er sluppet afsted med de 120 ikoniske designerstole.

Stolene stod i gymnasiets idrætshal, hvor der var etableret et testcenter. Her ses et andet testcenter, i en sportshal på Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en idrætshal på Frederiksværk Gymnasium og HF i Nordsjælland har der i noget tid stået 120 eksemplarer af Arne Jacobsens ikoniske 7er stol.

Men da elever og lærere mødte ind på gymnasiet mandag morgen, var hver og en væk. Stjålet.

Det skriver TV 2 Lorry.

I skrivende stund ved hverken politiet eller gymnasiet ret meget om, præcis hvornår eller hvordan tyveriet er foregået, ligesom man ikke har noget signalement af gerningsmændene.

Rektor for Frederiksværk Gymnasium Peter Brink Thomsen siger til TV 2 Lorry, at han ærgrer sig over tyveriet af stolene, som stod i idrætshallen som en del af det testcenter, gymnasiet havde etableret til elever og personale.

»Da vi mødte ind mandag morgen, stod bordene der, men alle stolene var væk. Der var også to kasser med sprit, som var væk. Det var et trist syn,« siger Peter Brink Thomsen til TV 2 Lorry.

Det eneste mikroskopiske positive element ved den ellers ærgerlige historie er, at stolene havde 40 år på bagen, og at de således trods alt ikke repræsenterede samme økonomiske værdi, som hvis de havde været nyindkøbte.

Ifølge rektoren er stolene fra dengang, gymnasiet blev bygget af Frederiksborg Amt, og derfor har de en historisk værdi, som Peter Brink Thomsen selvsagt er ked af at se gå tabt.