Olieudslip i Øresund: Svenske myndigheder har sendt advarsel ud til danskere i Nordsjælland

I øjeblikket undersøger svenske myndigheder et olieudslip. Søndag middag vil en helikopter blive sendt ud for at finde kilden til udslippet.

Havnen i Helsingborg. Olien er fundet et sted stik nord for Helsingborg fra Hittarp til Höganäs, tæt på Danmark. (arkiv) Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick Pleul
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Olie ved flere strande nord for Helsingborg har fået svenske myndigheder til at sende sms'er ud til folk, herunder danskere i Nordsjælland.

I sms'erne står der, at borgere skal undgå kontakt med vandet langs kysten på grund af en olielækage.

Det skriver TV 2 Lorry.

Den svenske Kustbevakningen har i nat haft et skib i Øresund, men lykkedes ikke med at finde kilden til udslippet. Derfor bliver der i dag sendt en helikopter ud til området. Da kilden ikke er blevet fundet endnu, kan det ikke udelukkes, at olien spreder sig til dansk farvand og danske strande.

Kustbevakningen har dog ikke kunne se olie på satellitbilleder, hvorfor der i øjeblikket ikke vurderes at være en risiko for, at olien skulle komme til Danmark. Kommandocentralen under Forsvaret, der er bekendt med fundet, mener heller ikke, der er en risiko for, at det skulle blive tilfældet.

»Vi ved endnu ikke, om der er risiko for, olien kommer til Danmark. Det har vi ingen oplysninger om,« siger Eva Lindhé, der er kommunikationschef i Kustbevakningen til TV 2 Lorry.

Olien er fundet et sted stik nord for Helsingborg fra Hittarp til Höganäs, tæt på Danmark. Forsvaret, der er bekendt med fundet, anser ikke en risiko for, at olien skulle komme til Danmark.

Opdateres ...