Offentlige penge til private formål: Hovedstadskommune iværksætter ekstern undersøgelse af fyret kommunaldirektør

Suspenderet, fyret og snart undersøgt. Claus Thykjær, der indtil for nylig var kommunaldirektør i Greve Kommune, har angivelig brugt kommunale kroner til private formål.

Det ligger nu fast, at den erfarne kommunaldirektør Claus Thykjær fratræder sin stilling i Greve Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først blev han suspenderet med øjeblikkelig virkning. Sidenhen blev han fyret. Og nu skal et eksternt revisionsfirma gennemgå alle hans indkøb.

Sagen handler om Claus Thykjær, der indtil for nylig var kommunaldirektør i Greve Kommune.

For nylig er det kommet frem, at han angivelig har benyttet kommunens kreditkort til at betale for private dagligvareindkøb, ishockeybilletter og for en billet til sin kone til en konference i Nashville i USA.

Desuden eksisterer der ifølge DR 21 transaktioner, som der ikke findes bilag for.

Og nu har et flertal i byrådet i Greve altså besluttet, at et eksternt revisionsfirma skal gennemgå alle indkøb, som Claus Thykjær har foretaget med det kommunale kreditkort.

Det skriver DR.

»Vi er blevet lovet en fuld gennemgang med en ekstern revisor, og det er der et flertal for, så det kommer til at ske,« siger Liselott Blixt (DF), som er 1. viceborgmester i Greve Kommune, til DR.

Desuden skriver DR, at flere partier i kommunen ønsker at undersøge, om der bør ske ændringer i kommunens fremtidige bogholderi.

»Jeg har rejst en skarp kritik af kommunens håndtering af bilag, for det går ikke, at der er så mange fejl. Den slags skal der bare være helt styr på, og derfor kigger vi nu på, hvad der skal laves om på de indre linjer, så sagen ikke gentager sig,« siger Liselott Blixt til DR.

Prisen for rod

Claus Thykjær bekræftede selv på Facebook tirsdag, at byrådet i Greve Kommune havde valgt at stoppe samarbejdet med ham på baggrund af sagen. Her erkendte han, at han havde begået personlige fejl, og at han ikke havde »slået hårdt nok ned på rod«.

»Det betaler jeg nu prisen for. Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen ved at arbejde i et politisk styret system,« skrev han på Facebook.

Anne-Sofie Degn, der indtil videre har været direktør i Greve Kommune, har afløst Claus Thykjær som fungerende kommunaldirektør.

Claus Thykjær er 52 år og har været kommunaldirektør i Greve siden 2016. Han er uddannet økonom fra Syddansk Universitet, og han har tidligere været kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune, vicekommunaldirektør i Gribskov Kommune samt kommunaldirektør i Helsinge Kommune, før den med kommunalreformen i 2007 blev en del af Gribskov Kommune.