Nyt besynderligt skilt på Østerbro – pas på, hvor du stiller din cykel

Københavns Kommune har opsat et nyt skilt ved metrostationen ved Poul Henningsens Plads. Det nye skilt giver kommunen beføjelse til at beslaglægge din cykel.

Københavns Kommune vil med det nye skilt undgå, at cykler blokerer fortovet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et skilt med forbud mod cykelparkering lige ved siden af næsten 100 cykelstativer.

Det lyder underligt, men er ikke desto mindre den nye virkelighed på hjørnet af Østerbrogade og Jagtvej ved metrostationen Poul Henningsens Plads.

Københavns Kommune har opsat skiltet i forbindelse med en borgerhenvendelse fra Østerbro Lokaludvalg om »dårlig fremkommenhed for fodgængere« ved metrostationen. Det skyldes, at mange cyklister parkerer på fortovet ved siden af de 82 cykelstativer ved stationens hovedtrappe på Jagtvej, selvom der ofte er flere ledige stativer på selve stationspladsen.

Beboerforeningen vil have fjernet de 82 cykelstativer fra Jagtvej, men kommunen har i stedet valgt den løsning at opsætte skiltet, der signalerer, at man ikke må parkere cykler med teksten »cykler i stativ undtaget«.

Parkeringerne som disse kan fremover betyde, at Københavns Kommune beslaglægger cyklerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

I et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen skriver tidligere vicedirektør Lone Byskov, at man vil forsøge at »håndhæve forbuddet« for at se, om det nye skilt og forbud kan afhjælpe problemet med cykler på fortovet.

Det betyder, at Københavns Kommune vil beslaglægge cykler, der ikke holder i cykelstativerne.

Hvis det ikke viser sig at have den ønskede effekt, skriver Lone Byskov videre i notatet, at en alternativ løsning er at fjerne 30 af de 82 cykelstativer på Jagtvej og lave fortovet bredere. Den løsning vil koste 100.000 kroner.

Skiltet har kostet kommunen 2.500 kroner.