Ny parkeringsordning i hovedstadsområdet udskudt – der mangler jern til nye skilte

1. december skulle en ny parkeringsordning i hovedstadsområdet være trådt i kraft. Men nu må projektet udskydes i måneder. Der er dog hjælp at hente til borgere, der bliver berørt i mellemtiden.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En parkeringszone i hovedstadsområdet skal udvides. Og herudover træder to nye zoner i kraft.

Men ikke 1. december som først planlagt.

På grund af mangel på jern må Tårnby Kommune nu udskyde den nye parkeringsordning, der indebærer en udvidelse af den nuværende Kastrup-zone og oprettelse af to nye zoner ved Tårnby Station og på Vestamager.

»Vi må desværre konstatere, at det ikke kan lykkes at få skilte nok hjem til, at parkeringsordningen kan træde i kraft 1. december som planlagt. Det skyldes forsinkede jernleverancer som følge af et marked, der er stærkt præget af usikkerhed i lyset af blandt andet krigen i Ukraine,« siger borgmester Allan S. Andersen i en pressemeddelelse.

Hele ideen med at indføre den nye parkeringsmodel i kommunen er at tynde ud i de mange biler udefra, der parkerer i kommunen. Det er eksempelvis bilister, der stiller bilen for at springe på tog og metro. Eller bilister med ærinder i lufthavnen. Eller bilister, der ikke kunne finde en plads på Københavns side af kommunegrænsen, skriver Tårnby Kommune på sin hjemmeside:

»Ved at etablere de nye zoner vil vi skabe bedre parkeringsmuligheder for Tårnbys borgere og erhvervsdrivende.«

I de tre zoner vil der fremover være tidsbegrænset parkering på de private fællesveje og timebetaling på de offentlige veje i Kastrup-zonen og zonen ved Tårnby Station.

Gratis at forny licenser til ny ordning træder i kraft

Tårnby Kommune forventer nu i stedet, at Vestamager-zonen er klar som den første 1. januar 2023, mens man regner med, at de to øvrige zoner er klar 1. marts. Det er samtidig den dato, hvor de nye regler træder i kraft i alle tre zoner.

Ifølge kommunens hjemmeside kan beboere og erhvervsdrivende med virksomhed i en zone fremover erhverve sig en licens, så de må parkere på de offentlige veje i zonen. Mens det er også muligt for beboere og erhvervsdrivende at ansøge om en gratis licens til de private fællesveje i zonen.

De beboere i Kastrup-zonen, som har en licens, der står til at udløbe inden 1. marts, kan ansøge om at få en gratis licens, der gælder, til den nye ordning træder i kraft, oplyser kommunen i pressemeddelelsen.