Nu kan din hund blive aflivet gratis i videnskabens tjeneste

Københavns Universitetshospital efterlyser aflivede hundekroppe, som fremtidens dyrlæger kan øve sig på. I et forsøg på at tiltrække flere aflivede hunde, tilbyder studiet nu at aflive dyrene gratis.

Massiv mangel på aflivede hundekroppe, som fremtidens dyrlæger kan øve sig på, får nu dyrehospitalet i København til at tilbyde gratis aflivninger mod til gengæld at måtte bruge kroppen til undervisning af kommende dyrlæger og efteruddannelse af nuværende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle, der har prøvet at sige farvel til en hund, ved, at det ikke er let.

Kurven står pludselig tom. Hundesnoren hænger i gangen. Den våde snude ved bordet er væk, og der er ikke længere fare for, at den logrende hale vælter kaffekopper ned fra sofabordet. Hjemmet er pludselig blevet helt stille, og der mangler en del af familien, når en firbenet følgesvend går bort.

Men, nu er der mulighed for, at menneskets bedste ven ikke blot kan gøre en positiv forskel i livet, men også i døden. Københavns Universitetshospital for familiedyr efterlyser lige nu aflivede hundekroppe, som fremtidens dyrlæger kan øve sig på.

Det skriver TV 2 Lorry.

Det fremgår af dyrehospitalets hjemmeside, at de aflivede hundekroppe skal bruges til, at de studerende på dyrlægeuddannelsen kan øve sig på at udføre undersøgelsesprocedurer og kirurgiske indgreb på hundene. Det er dermed ikke selve aflivningen, som de studerende skal øve sig på.

Merete Holst Nissen, der er hospitalschef, har udtalt til TV 2 Lorry, at man har brug for hundene på dyrlægeuddannelsen, »så de studerende kan øve sig, inden de har med levende dyr at gøre«.

»Det svarer fuldstændig til på lægeuddannelsen, hvor folk donerer deres kroppe til Panum, så de lægestuderende kan øve sig, inden de står med rigtige mennesker,« siger hun til mediet.

I et forsøg på at imødekomme manglen på aflivede hundekroppe, som de studerende kan øve sig på, tilbyder Københavns Universitetshospital for familiedyr nu at aflive hundene gratis. Det sker mod, at de efterfølgende må bruge kroppen til undervisning på dyrlægeuddannelsen.

Det fremgår af hjemmesiden, at der er tale om »hunde«, mens der intet står om bestemte racer.

Aflivningen kan finde sted døgnet rundt, men den kræver tidsbestilling. Yderligere oplysninger kan findes på dyrehospitalets hjemmeside.