Nordsjællandsk kommune bruger kvart million på borgmesterportræt – en anden bruger 200 kroner

Der er stor forskel på, hvor mange penge kommunerne bruger på at forevige tidligere borgmestre på landets rådhuse. Konservativ borgmester fastholder, at det er en rigtig prioritering.

Når Rudersdals tidligere borgmester, Jens Ive, skal portrætteres, bliver det af kunstneren Peter Martensen. Det besluttede kommunens økonomiudvalg enstemmigt onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et enigt økonomiudvalg, der onsdag besluttede at bruge 250.000 kroner på at få malet et portræt af kommunens nu tidligere borgmester.

Venstre-manden Jens Ive, der regerede i Rudersdal fra 2012 til 2021 blev noget overraskende væltet af pinden sidste år. Herefter kunne De Konservatives Ann Sofie Orth overtage posten.

Nu skal han, efter eget ønske, afbilledes på lærred af kunstneren Peter Martensen. Til sammenligning kostede det seneste portræt af tidligere borgmester Erik Fabrin (V) cirka 150.000 kroner.

Men der er tilsyneladende stor forskel på, hvor mange penge, kommunerne bruger på at forevige deres tidligere borgmestre.

Det skriver TV 2 Lorry, der har foretaget en rundringning.

Store forskelle

På Frederiksberg og i Helsingør har man samme portrættradition som i Rudersdal. I sidstnævnte kommune kostede maleriet af tidligere borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) 174.659 kroner.

I Hørsholm og Allerød har man slet ikke tradition for at få lavet portrætter af afgående borgmestre.

Anderledes står det til i Albertslund, Frederikssund og Gladsaxe, hvor man bruger fotografer.

Hvad koster det at hænge et borgmesterfotografi op i Albertslund? Ikke over 200 kroner, lyder det.

Overfor TV 2 Lorry fastholder Rudersdals nuværende borgmester, Ann Sofie Orth, at en kvart million til en portrætmaler er en rigtig økonomisk prioritering.

Det er en værdifuld tradition, som minder borgmesteren om den historie, de står på, lyder begrundelsen.

»Man kan altid vælge billigere løsninger. Men denne tradition giver mening for os. Det er vigtigt, at der er et vist niveau.«