Lynetteholmen presser Den Blå Planet – vil bruge flere tusind kroner på vand fra vandværker

Ud fra et forsigtighedsprincip vil Den Blå Planet på Amager nu droppe at bruge vand til akvarier fra Øresund, som man hidtil har gjort. Det skyldes en frygt for, at graverarbejdet ved Lynetteholmen vil forurene vandet til dyrene.

Den Blå Planet vil droppe at bruge vand fra Øresund af frygt for forurening i forbindelse med gravearbejdet ved Lynetteholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks mest kendte akvarium kunne i Berlingske i november fortælle, at man var ved at løbe tør for penge.

Men nu vil Den Blå Planet bruge 100.000 kroner om måneden på vand fra vandværker, frem for som hidtil at bruge vand fra Øresund.

Det oplyser administrerende direktør Jon Diderichsen til AmagerLIV.

Beslutningen er taget ud fra et såkaldt forsigtighedsprincip, fordi By & Havn har oplyst til Den Blå Planet, at der ifølge deres analyser ikke burde være frygt for en forringet vandkvalitet.

Men Jon Diderichsen siger til AmagerLIV, at man alligevel er bekymret for, hvilken betydning arbejdet vil få for det vand, som Den Blå Planet henter ind.

Derfor er akvariet nu stoppet med vandindtagningen fra Øresund:

»Vi må bare erkende, at vi ikke tør løbe en risiko, uanset hvor lille den måtte være. Det er 100 procent vores egne forholdsregler at sikre, at vi ikke tager nogen risiko på vores dyrs vegne,« siger Jon Diderichsen til AmagerLIV.

Den Blå Planet vil fremover at bruge penge på vand fra vandværker – og det vil ifølge avisen koste 100.000 kroner om måneden.

For få måneder siden kunne den administrerende direktør ellers fortælle til Berlingske, at Den Blå Planet i forbindelse med coronapandemien er hårdere presset end nogen anden dansk turistattraktion.

Og at man er »ved at løbe tør for penge«:

»Vi står i en forfærdelig situation. Vi har penge til næste år, og derefter skal vi begynde at finde nye steder til dyrene,« sagde Jon Diderichsen i november.