Lukkede veje og parkering forbudt – søndag indtager 25.000 løbere byen

København er hvert år hjemsted for store sportsbegivenheder midt i gaderne, og søndag er ingen undtagelse. Her skal der løbes halvmaraton, og 25.000 personer deltager.

Ruten går i år gennem blandt andet Øster Allé, Store Kongensgade, Kalvebod Brygge og Nørrebrogade. På billedet ses Copenhagen Half Marathon i september 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix (Arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af hovedstadens helt store trafikårer bliver påvirket, når et udsolgt Copenhagen Half Maraton løber af stablen søndag med 25.000 deltagere.

Derfor skal du lige kigge på din rute en ekstra gang, hvis du har planlagt at skulle rundt i byen i weekenden, da der både vil være spærrede veje, omdirigering og parkeringsforbud.

Ruten, der begynder og slutter ved Øster Allé, vil først og fremmest være lukket for biltrafik om søndagen fra klokken 9 til klokken 15.

Den ses på billedet her:

Foto: Copenhagen Half Maraton.

Allerede før weekenden er der strækninger, hvor parkering vil være forbudt frem til søndag.

For eksempel på Østerbro, hvor der er parkering forbudt på Gunnar Nu Hansens Plads fra torsdag klokken 7, og to steder på Øster Allé fra fredag klokken 7, blandt andet lige ved Vibenhus Runddel.

Men også andre steder end rutens start og mål vil der være parkering forbudt langs ruten fra lørdag aften klokken 20 – heriblandt i Indre By, ved Vesterbro, Nørrebro og flere steder på Østerbro.

Og ligesom under Tour de France i København kan bilen blive fjernet, hvis den holder ulovligt parkeret – vel at mærke på ejerens regning.

Mens trafikårer som H.C. Andersens Boulevard, Langebro, Åboulevarden, Ågade og Bispeengbuen forbliver åbne hele dagen i begge retninger, lukkes Kalvebod Brygge ved Bernstorffsgade, hvor trafikken ledes hen.

Samtidig anbefaler arrangørerne at vælge Langebro for at krydse havnen, og trafikken fra Knippelsbro vil blive ledet ud via Havnegade.

Det vil kun være muligt at krydse ruten i bil gennem de syv sluser, der er markeret med en lilla pil på billedet, men de vil, som det fremgår, være lukket på specifikke tidspunkter, hvor feltet af løbere forventes at løbe forbi.

Derfor er de også kun vejledende, og arrangørerne advarer både om ændringer, ventetid og dermed kødannelse.

Som nogle »ekstraordinære vejlukninger«, som arrangørerne af Copenhagen Half kalder dem, er Øster Allé lukket på strækningen mellem Edel Sauntes Allé og P.H. Lings Allé fra lørdag klokken 14 allerede og frem til søndag klokken 18, og samtidig er der bilfri søndag på Nørrebrogade søndag mellem klokken 14 og 18, hvorefter gaden igennem åbnes klokken 19.

Startskuddet for halvmaratonen lyder klokken 11.15, og løberne har tre timer til at nå ruten. Ruten kan krydses alle steder, så længe der ikke er halvmaratonløbere i gang, hvis du er på gåben eller cykel.