Lange køer i kulden: En udtalelse fra Magnus Heunicke har bragt kviktestcentrene i knæ

Efter at sundhedsministeren i aftes opfordrede borgere til kun at benytte pcr-testen i bestemte situationer, flokkes mange nu til kviktestcentrene. Flere steder i hovedstadsområdet er der lange køer og over en times ventetid.

Flere steder i hovedstadsområdet er der over en times ventetid til at få taget en kviktest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal man have en kviktest i hovedstadsområdet, må man lige nu forberede sig på at skulle stå lang tid i kø i det kolde vintervejr, der har lagt sig over Danmark.

I øjeblikket er der flere steder over en times ventetid til kviktestcentrene.

Dette skyldes især en udtalelse på gårsdagens pressemøde, fortæller Trine Baadsgaard, der er pressechef i Copenhagen Medicals, som driver adskillige kviktestcentre i hovedstadsområdet.

»Det blev sagt på pressemødet, at pcr-testen skulle forbeholdes bestemte situationer. Det gør, at flere søger over mod os,« siger pressechefen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) opfordrede på pressemødet borgerne til kun at bruge pcr-testene, hvis man har symptomer, hvis man er nærkontakt, eller hvis man er blevet testet positiv efter en kviktest.

»Vi er pressede i dag, det er der slet ingen tvivl om. Vi kan altid mærke, når der har været pressemøde,« forklarer Trine Baadsgaard.

Befinder man sig eksempelvis på Frederiksberg, er der lige nu over en times ventetid til begge testcentre i bydelen. Også på Rådhuspladsen i København og flere andre steder i hovedstadsområdet må man berede sig på at vente over en time.

»Nogle steder kan man vente indenfor – andre steder er det udenfor. De fleste steder er det kommunerne, der har stillet lokaler til rådighed, og nogle af dem viser sig at være for små. Der skal vi i gang med at finde nogle større,« siger Trine Baadsgaard.