Krav til 40.000 ansatte: Hav coronapas eller bliv sendt hjem uden løn

Når Region Hovedstadens 40.000 ansatte fremover møder på arbejde, skal de kunne fremvise et gyldigt coronapas. Kan de ikke det, vil de som udgangspunkt blive sendt hjem uden løn. Det fremgår af en e-mail sendt til regionens ansatte.

Region Hovedstaden indfører fra på mandag krav om, at ansatte skal kunne fremvise gyldigt coronapas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medbring et gyldigt coronapas, når du møder på arbejde, eller bliv sendt hjem uden løn, indtil du kan fremvise coronapasset.

Sådan lyder beskeden til Region Hovedstadens cirka 40.000 medarbejdere i en intern e-mail. Det skriver TV 2 Lorry.

»Det er dit ansvar altid at kunne forevise et gyldigt coronapas. Hvis du for eksempel på grund af manglende test ikke kan forevise et gyldigt coronapas, er udgangspunktet, at du vil blive sendt hjem uden løn, indtil du kan fremvise et gyldigt coronapas,« står der ifølge TV 2 Lorry i e-mailen.

Finn Rudaizky, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti, mener, at det er en god idé at indføre kravet.

»Det er desværre nødvendigt som en sikkerhedsforanstaltning. Jeg synes, det er forsvarligt og fornuftigt nok, at man gør det,« siger han.

Det kan måske virke voldsomt på nogle, at det er et krav for at møde på arbejde. Kunne man anbefale det til de ansatte i stedet eller er det ikke nok?

»Det er lidt overforsigtigt, men vi skal også sikre os, at det sundhedspersonale, der skal møde patienterne, er sikre med hensyn til deres helbred. Både fordi der ikke skal komme yderligere smitte, og af hensyn til dem der er syge og skal behandles på hospitalerne. Det er en ret stor del af de ansatte, der er i kontakt med patienter,« siger Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti.

Kravet vil gælde fra på mandag og er muligt som følge af den lov, Folketinget vedtog 25. november.

Her besluttede Folketinget efter forhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter at give grønt lys til, at virksomheder kan kræve coronapas af ansatte.

Regeringen har lagt op til, at kravet skal gælde offentlige arbejdspladser. Flere kommuner har besluttet, at de vil indføre kravet om coronapas, og nu følger Region Hovedstaden altså i dette spor.