Kommunaldirektør i Greve er fyret: »Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen«

Efter noget tids undersøgelse har Greve Byråd nu valgt at afbryde samarbejdet med Claus Thykjær, som angiveligt har brugt kommunale midler til private formål.

Det ligger nu fast, at den erfarne kommunaldirektør Claus Thykjær fratræder sin stilling i Greve Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den seneste uges tid har kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær ventet i spænding.

Han har nemlig været hjemsendt, mens han har været under mistanke for at misbruge kommunale midler. Og nu er sagen afgjort af kommunens byråd.

Claus Thykjær er fyret, skriver han selv på Facebook.

Blandt andet skulle Claus Thykjær ifølge DR have købt ishockeybilletter og dagligvarer på firmakortet.

I sit Facebook-opslag erkender Claus Thykjær selv, at han har »begået nogle personlige fejl,« ligesom han ikke har »slået hårdt nok ned på rod.«

DR har tidligere skrevet, at Claus Thykjær påstår, at han skulle have forvekslet kommunens kreditkort med sit eget, fordi de havde samme udsteder. Ifølge DR drejer det sig om køb for omtrent 3.700 kroner. Der mangler dog også bilag for 21 transaktioner for i alt 10.390 kroner, skriver mediet.

Begge dele er ifølge eksperter, som DR har talt med, strafbare, hvis sagen skulle ende hos en domstol.

Erfaren direktør

Claus Thykjær anerkender som nævnt også, at han har lavet fejl.

»Det betaler jeg nu prisen for. Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen ved at arbejde i et politisk styret system,« skriver han på Facebook.

Han ser dog tilbage på en god tid i kommunen.

»Jeg er ked af, at jeg ikke kan fortsætte arbejdet i Greve Kommune, hvor vi har konsolideret økonomien, opbygget en solid kassebeholdning og samlet organisationen til at være effektiv og helhedsorienteret,« skriver Claus Thykjær.

Han afslutter dog sit opslag med at skrive, at han glæder sig til at komme videre.

Anne-Sofie Degn, der indtil videre har været direktør i Greve Kommune, har taget over for Claus Thykjær som fungerende kommunaldirektør.

Claus Thykjær er 52 år gammel og har været kommunaldirektør i kommunen siden 2016. Han er uddannet økonom fra Syddansk Universitet, og han har tidligere været kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune, vicekommunaldirektør i Gribskov Kommune samt kommunaldirektør i Helsinge Kommune, før den med kommunalreformen i 2007 blev en del af Gribskov Kommune.