Københavnske bander røver madbudes elcykler

Så sent som i denne weekend har der været overfald, hvor madbude er blevet skubbet og slået, fortæller virksomheden Just Eat Takeaway. Københavns Politi har mistanke om, at der er tale om organiseret kriminalitet.

Utrygheden ved at bringe mad ud på cykel er nu blevet så stor, at flere af Just Eat Takeaway medarbejdere overvejer at skifte til bil. Arkivfoto: Eric Gaillard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke længere helt ufarligt at være madbud i København.

Medarbejdere fra virksomheden Just Eat Takeaway oplever således i stigende grad at blive overfaldet og få stjålet deres elcykler.

På et år har virksomheden mistet 145 elcykler til en samlet værdi af 4,8 millioner kroner.

Det skriver Cyklistforbundet i en pressemeddelelse.

»Det omfang, vi får stjålet cykler i, er ekstremt højt, og vi er meget frustrerede over situationen,« siger Philip Karnøe, der er hr-partner i Just Eat Takeaway.

»Det er folk fra 14 år op til 20 år, der kommer i grupper af fire-fem unge og henvender sig til vores bude og siger: ’Det er en flot cykel. Må vi godt se lidt på den?’ Og så ved budene godt, hvad klokken er slået. Banden stikker af med den.«

Truet med kniv

På det seneste er overfaldene eskaleret i brutalitet, fortæller virksomheden.

»Der var nogen, der kom hen og satte en hånd i lommen og sagde, at de havde en kniv og sagde: ’Giv mig din cykel’. Og så sent som i denne weekend har det resulteret i overfald, hvor de er blevet skubbet og slået,« siger Philip Karnøe.

Utrygheden ved at bringe mad ud på cyklerne er nu blevet så stor, at flere af virksomhedens medarbejdere overvejer at skifte til bil.

Just Eat Takeaway er i dialog med Københavns Politi, som nu har startet en efterforskning af tyverierne.

»Det er en sag, som vi arbejder med, og noget kunne tyde på, at der er tale om organiseret cykeltyveri. Det er noget af det, vi undersøger, som led i vores efterforskning,« siger vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen til Cyklistforbundet.