Københavns Politi i sag om forsvunden 13-årig pige: »Vi forstår godt, at der opstår spekulationer«

Den 13-årige pige Omra er sporløst forsvundet. Nu oplyser Københavns Politi, at efterforskningen har »en række tråde«, de ikke kan oplyse nærmere om.

Luftfoto af Skolen på Amagerbro, hvor den 13-årige pige går i skole. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kortforsyningen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi oplyser på Twitter, at de har gang i en omfattende efterforskning for at få etableret, hvor den forsvundne pige på 13 år, Omra, befinder sig.

De skriver, at efterforskningen har »en række tråde«, som de ikke har mulighed for at gå nærmere ind i på nuværende tidspunkt.

»Vi forstår godt, at der opstår spekulationer, når vi er nødt til at være så lukkede omkring efterforskningen. Vi deler flere informationer, så snart vi kan,« skriver Københavns Politi.

Det håber politiet på forståelse for, og de vil gerne understrege, at »intet i vores efterforskning tyder på, at der er årsag til bekymring for andre børn i området. Vi arbejder intensivt på at finde Omra«.

Vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Brian Belling, fortalte til Berlingske mandag, at politiet stadig havde lang vej endnu.

»Der er mange hypoteser for, hvad der er sket. Er der sket en forbrydelse, eller er det ikke en forbrydelse? Vi har ikke noget konkret at gå på. Vi prøver at klarlægge et billede af, hvad der reelt er foregået, og hvor hun er,« sagde Brian Belling.

Offentligheden bedes stadig om hjælp til at finde hende. Tirsdag formiddag oplyste Københavns Politi, at de havde modtaget 40 henvendelser om sagen.

Forsvandt fredag

Omkring klokken otte fredag morgen forlod den 13-årige pige Omra sit hjem på Woltersgade i København sammen med sin storesøster.

De skulle følges til Skolen ved Amagerbro, hvor begge piger går, men undervejs vendte den 13-årige pige pludselig om. Hun skulle hente noget, men det vides ikke hvad, og nu er hun forsvundet.

Det var Omras familie, der meldte hende savnet, og lørdag morgen offentliggjorde politiet et billede af den 13-årige. Samme dag talte efterforskere med pigens familie og venner. Politiet har også måttet se sig nødsaget til at efterlyse hende internationalt.