Københavns Kommune er udvalgt til sygeplejerskestrejke: Her er de områder, der vil blive ramt

Fra og med lørdag kan der udbryde strejke blandt landets sygeplejersker. Det kan have konsekvenser for Københavns Kommune, der er udvalgt til strejken sammen med 12 andre kommuner.

Strejken rammer Østerbro og Valby på flere områder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd mandag stemte nej til overenskomsten, er 13 kommuner blandt dem, der sammen med en lang række hospitaler har fået strejkevarsel.

København er en af de kommuner, der vil komme til at undvære sygeplejersker i den periode, strejken står på. Der vil blive tale om cirka 120 sygeplejersker, oplyser Københavns Kommune til Berlingske.

De 120 sygeplejersker er fordelt på hjemmesygeplejen i Indre By, Østerbro, Vesterbro, Kgs. Enghave og Valby og på sygeplejekoordinationen på Østerbro og i Valby. Desuden vil udskrivningskoordinationen samt det, der kaldes pladsanvisningen til midlertidige døgnophold, blive omfattet.

Det betyder dog ikke, at akutte behov udsættes, oplyser Københavns Kommune til Berlingske.

»I strejkeperioden kan sygeplejerskerne i de omfattede områder ikke udføre deres arbejde. Der er dog en mindre gruppe hjemmesygeplejersker, som fortsat varetager livsvigtige og uopsættelige opgaver samt opgaver, som er nødvendige for at undgå følger, som kan være til fare for helbred eller førlighed,« skriver kommunen på deres hjemmeside.

Strejkevarslet er allerede nået frem til dem, der modtager hjemmesygepleje i København, skriver kommunen på sin hjemmeside, ligesom de borgere, der vil blive berørt af strejken, vil få besked i både e-Boks og på telefonen.

På landsplan er omkring 5.350 sygeplejersker udvalgt til at strejke, fordelt på hospitaler og kommuner. På Region Hovedstadens hospitaler er 1.064 sygeplejersker omfattet af strejken. Afsnit, hvor patienter behandles for covid-19, kræft samt børne- og psykiatriområdet vil ikke blive berørt af strejken.