København går i kamp mod dundrende højttalere: Her skal musikken lukke og slukke klokken 22

Et nyt forbud gør, at højttalere skal slukkes tidligere tre steder i København.

Beboere nær havnefronten på Islands Brygge har i flere år været plaget af støj fra udendørs fester. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Højttalere, der buldrer løs i døgnets sene timer, forbydes nu tre steder i København.

Det skriver TV 2 Lorry.

Forbuddet gælder Havneparken på Islands Brygge, Hørsholmparken på Nørrebro og en del af Fælledparken, som ligger mod Serrildslevvej. Her skal al elektronisk forstærket musik stoppe senest klokken 20 på hverdage og søndage samt klokken 22 på fredage og lørdage.

Det er Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, som vedtog forbuddet i marts måned. Hensigten er, at parkernes støjplagede naboer ikke længere forstyrres af høj musik.

Søren Geert Nielsen, chef for Teknik- og Miljøforvaltningens støjenhed, fortæller til TV 2 Lorry, at der nu bliver opsat skilte om de nye regler på de tre områder.

Støjplagede naboer

Reglerne kommer i kølvandet på, at flere naboer til parkerne oplevede massive problemer med støj sidste sommer.

500 beboere fra Islands Brygge meldte sig blandt andet ind i Facebook-gruppen »Nej tak til Soundboks-støj på Islands Brygge« den forgangne sommer. En soundboks er en kraftig og flytbar højttaler, som er særdeles populær til at spille musik udendørs.

Siden 2018 har det været forbudt at spille høj musik ved havnefronten på Islands Brygge efter klokken 22, men alligevel har støjen været et problem for flere beboere.

Politiet vil så vidt muligt søge dialogen, hvis de nye regler bliver brudt, fortæller Tommy Laursen, politiinspektør og leder af Center for borgertryghed ved Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

I henhold til de nye regler må elektronisk forstærket musik begynde klokken syv i hverdagene og klokken ni i weekenderne.