Knivstikkeri på Nørrebro var højst sandsynligt tilfældigt – havde »intet med bandemiljøet at gøre«

Der er er tale om en hændelse, der opstod »ganske tilfældigt«, da en 47-årig mand blev stukket to steder i kroppen torsdag aften ved søerne i København. Københavns Politi understreger, at knivstikkeriet ikke er banderelateret. Gerningsmanden er fortsat på fri fod.

Den 47-årige mand, der torsdag aften blev stukket ned på Nørrebro i København, kendte ikke noget til gerningsmanden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 47-årige mand kendte ikke gerningsmanden, der torsdag aften stak ham to steder i kroppen.

Den eneste ordveksling, der havde været mellem de to, var, da gerningsmanden spurgte den 47-årige, »hvad han kiggede på« på engelsk.

Her svarede manden, at han »ikke kiggede på noget«, hvorefter han begyndte at cykle videre.

Gerningsmanden løb efter den 47-årige og stak ham ned. Det forklarer vicepolitiinspektør ved efterforskningsheden hos Københavns Politi, Jesper Beuschel, over for Berlingske. Derfor mener politiet, at der er tale om en tilfældighed.

»Vi har afhørt vidner og forurettede. Det, vi er kommet frem til, er, at hændelsen må siges at være opstået ganske tilfældigt,« siger Jesper Beuschel:

»Der er ikke tale om nogen relation til bande- eller rockermiljøet – på nogen måde.«

Københavns Politi leder stadig efter gerningsmanden. De anholdt en mand i kort tid torsdag aften, men han passede ikke på signalementet, så han blev løsladt igen.

Derfor beder vicepolitiinspektør ved efterforskningsheden Jesper Beuschel vidner om at rette henvendelse til Københavns Politi, hvis man har set noget eller ved noget.

Gerningsmanden beskrives som en mand, der er 175-180 cm høj. Han er mellem 25-30 år, mørk i huden, spinkel af bygning og med kort skæg.

Han bar en sort hættetrøje under en mørkfarvet dunjakke med mørke bukser til. Og så talte han engelsk, hvorfor han må formodes at være udlænding.