Klimademonstration i København: Fem frihedsberøvet under krammeaktion

Klimaaktivister fra Extinction Rebellion er onsdag til stede i Slotholmsgade i København, hvor flere ministerier holder til.

Demonstrationen er ifølge politiet ikke opløst i skrivende stund, men de følger den tæt for at se, hvordan demonstranterne gebærder sig i løbet af dagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem personer er blevet frihedsberøvet under en klimaprotest.

Aktivisterne har låst sig fast til hinanden i kram og kalder det en »krammeaktion«. Det sker foran Integrationsministeriet.

Til TV 2 Lorry oplyser Københavns Politi, at aktionen har forløbet stille og roligt, selvom de har måttet frihedsberøve en håndfuld personer.

»De har lavet håndaftryk på vinduer med maling på hænderne. Hvorvidt det er hærværk eller ordensbekendtgørelse, må vi se på,« fortæller vagtchef Henrik Brix.

Cirka 70 klimaaktivister er samlet på Slotholmsgade i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

Demonstrationen er ifølge politiet ikke opløst i skrivende stund, men de følger den tæt for at se, hvordan demonstranterne gebærder sig i løbet af dagen.

Aktivisterne fra Extinction Rebellion vil demonstrere hele ugen. Fredag havde politiet travlt med at frihedsberøve en række aktivister, da de blokerede broerne til Christiansborg. Omkring 100 demonstranter blev frihedsberøvet af politiet.

Formålet med demonstrationerne og aktionerne fremgår af en pressemeddelelse fra Extinction Rebellion.

De har fire krav, der citeres direkte her:

»Stop al ny fossil infrastruktur, såsom motorveje og gasrørledninger.«

»Byggestop på al natur. Vi har så lidt natur tilbage, at vi ikke kan ødelægge mere nu.«

»Opdatér demokratiet med ægte borgerting med mandat. Borgerting er en samling af omkring 100 tilfældigt udvalgte borgere, der er udvalgt så de er repræsentative for befolkningen.«

»Dansk klimapolitik driver mennesker på flugt – tag ansvar. Danmark skal tage ansvar for at stoppe for den politik, som fører til, at mennesker bliver drevet på flugt, og vi har ansvar for at behandle de mennesker, som allerede er flygtet, ordentligt.«

Extinction Rebellion demonstrerer til og med på fredag.