Kaoskryds skal løse et problem for tusindvis af pendlere – men statue forsinker det hele

Det kommer til at tage flere måneder end planlagt at gøre krydset klar til københavnerne.

 
Krydset ved Dybbølsbro har ført til kaotiske scener. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er blevet klaget igen og igen. Men problemerne i et omdiskuteret trafikalt knudepunkt bliver ikke løst lige foreløbigt.

En statue står nemlig i vejen for, at et større ombygningsprojekt i København kan blive færdigt, skriver KøbenhavnLIV.

Omkring 10.000 fodgængere og 25.000 cyklister passerer hver dag kaoskrydset ved Yrsa Plads – mere specifikt mellem Dybbølsbro, Skelbækgade og Ingerslevsgade – som mange københavnere har haft problemer med på grund af manglende plads. For eksempel ender mange cyklister med at holde for rødt ude på kørebanen, hvilket også er til gene for bilisterne, har Berlingske før beskrevet.

Derfor fandt kommunens Teknik- og Miljøforvaltning i 2022 på en løsning, som ikke er set i Danmark før. Den går ud på at lave en tværgående dobbeltrettet cykelsti, som skal forbinde cykelstien på Dybbølsbro med Skelbækgade og Dybbølsgade – tværs over Yrsa Plads.

Den flersporede cykelsti skal gå tværs over krydset fra Dybbølsgade og Ingerslevsgade gennem Yrsas Plads. Illustration: Københavns Kommune. Fold sammen
Læs mere

Selvom det har mødt modstand for ikke at være sikker nok, har forvaltningen forklaret, at forventningen er, at det vil være mere trygt for fodgængerne, og at man tydeligere end i dag vil kunne se, hvilken plads der tilhører hvem.

Løsningen med det nye kryds skulle have været færdigt denne måned, men nu oplyser kommunen, at det først kan ske i foråret, skriver KøbenhavnLIV.

Det skyldes, at det er sværere end først antaget at flytte en stor skulptur på Yrsa Plads.

»Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at københavnerne må vente lidt længere på at få en bedre cykelløsning ved Dybbølsbro. Den slags udfordringer, som vi er stødt på ved statuen på Yrsa Plads, er svære at forudsige. Men vi arbejder på højtryk, så det nye kryds kan tages i brug, når det bliver forår,« skriver områdechef Henriette Hall-Andersen i en mail til KøbenhavnLIV.

I første omgang skulle skulpturen, som er lavet af kunstneren Erik Heide, flyttes for at gøre plads til cykelstien, men ifølge forvaltningen skal der laves et forstærket fundament, fordi der er dårlige jordbundsforhold der, hvor skulpturen står.

Forvaltningen forventer, at det kan ske i slutningen af marts eller starten af april, skriver mediet