Igen er et større antal biler piftet i hovedstaden – og igen har det primært ramt én biltype

Mindst 100 biler er denne måned blevet piftet i hovedstaden. Denne gang er der på ny tale om aktivisme, formoder politiet.

 
Også andre steder i København har bilejere været udsat for hærværk på deres bildæk. I sidste uge fik mindst tre biler punkteret deres dæk med et skarpt objekt på Kongelundsvej på Amager, hvor borgeren Marcus Nikolaj Hardrup Dufvenius fortalte om oplevelsen i Berlingske. Her var der dog ikke nogle indikationer på klimaaktivisme. Video: Marcus Nikolaj Hardrup Dufvenius Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateret 14.35: Efter artiklen blev skrevet har gruppen Tyre Extinguishers påtaget sig ansvaret for den nye aktion. De hævder at have piftet 100 dæk.

Den er gal på Frederiksberg igen.

Natten til tirsdag har mindst 50 biler fået piftet deres dæk i området omkring Frederiksberg Allé, og derfor er Københavns Politi tirsdag morgen til stede i området.

Det er ellers kun knap tre uger siden, at en række bilejere vågnede til synet af piftede dæk på deres biler, efter at klimaaktivister fra gruppen Tyre Extinguishers havde været på spil.

Her var de primært store biler som suv’er, der var blevet udsat for hærværket, og det blev begrundet med, at det har »enorme konsekvenser for andre«, at nogle vælger at køre i en stor bil.

»Du er sikkert sur, men tag det ikke personligt. Det er ikke dig, det er din bil,« skrev gruppen efterfølgende i en pressemeddelelse.

Den nat stod i alt 600 biler for skud på tværs af landegrænser, da gruppen piftede dæk i blandt andet Stortbritannien, Frankrig, Holland, Norge og Canada udover Danmark. Gruppens mål for i år er at nå 10.000 piftede dæk, har de oplyst på Twitter.

Denne gang ser det også ud til, at der tale om aktivisme, siger Københavns Politi. Der er nemlig efterladt sedler på flere af de biler, der har fået deres dæk piftet. Politiet har endnu ikke det fulde overblik over, hvilke biler der er ramt, men igen er der primært tale om større biler.

Det er som nævnt området omkring Frederiksberg Allé, der er ramt. Politiet oplyser til Berlingske, at det har været til stede på Hollændervej, Nyvej og Dr. Priemes Vej, og i lokale Facebook-grupper nævnes også Mynstersvej.

Politiet opfordrer borgere, der har fået piftet deres bildæk, til at ringe 114.

Hvis du bor på Frederiksberg og har fået piftet et eller flere dæk på din bil, vil vi gerne høre fra dig. Du kan kontakte Berlingskes journalist på absa@berlingske.dk.