Hovedstadskommunes borgere er plaget af støjproblemer: Nu vil partier skride ind

Radikale Venstre og Venstre melder sig i kampen om at nedbringe støjen fra motorvejen i Furesø Kommune.

Martin Lidegaard (R) og Sophie Løhde (V) vil gøre noget ved støjproblemerne for borgere i Furesø Kommune. Mange borgere er stærkt plaget af motorvejsstøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre og Radikale Venstre støtter Furesø Kommune med krav til regeringen om at få tildelt midler til støjafskærmning. Det skriver TV 2 Lorry.

For mange beboere i Furesø Kommune er stærkt plaget af støj fra Fiskebækbroen i Farum.

I regeringens forslag til en ny infrastrukturplan er der afsat tre milliarder kroner til støjbekæmpelse. Imidlertid skal motorvejen flere steder udvides.

»Det her det er en topprioritet for os. Man kan ikke være bekendt at udvide motorvejene, hvis ikke man tager sig af støjproblemerne også,« siger Martin Lidegaard, politisk ordfører for Radikale Venstre, til TV 2 Lorry.

I et udspil til infrastrukturplanen har regeringen afsat mindst 1,3 milliarder kroner, så Hillerødmotorvejen kan blive forlænget og udvidet.

Regeringens plan lægger op til at udvide Hillerødmotorvejen tre konkrete steder: Mellem motorvejskrydset i Gladsaxe og Bagsværd skal motorvejen udvides for 400 millioner kroner, mens motortrafikvejen mellem Allerød og Hillerød skal udvides til en firesporet motorvej til en pris på 900 millioner kroner.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, siger i TV 2 Lorry, at Venstre kræver, at der i forhandlingerne bliver afsat midler til støjafskærmning langs motorvejen.

Miljøstyrelsen har grænseværdier for støj i boligområder, hvor støjniveauet fra veje ikke bør overstige 58 decibel.