Hovedstadskommunen oplever desperation blandt borgere: Vil hæve deres rådighedsbeløb

Enkeltydelser og tilskud til regninger kan være på vej i hovedstadskommune.

»Det, vi vil gøre, er at give mulighed for at søge enkeltydelser hos kommunen. Der er mulighed for at få et ekstra tilskud til regninger,« siger Rødovres borgmester, Britt Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nok ikke gået mange danskeres næser forbi, at det for mange er blevet sværere at få enderne til at mødes økonomisk med inflation og energikrise.

Det er det også i Rødovre Kommune, hvor mange borgere er i »desperation« og møder op på rådhuset for at forklare, præcis hvor grelt det står til, skriver TV 2 Lorry.

Og derfor vil politikerne på rådhuset nu hjælpe borgerne økonomisk. Forvaltningen i kommunen skal først undersøge sagen, men ønsket er at hæve rådighedsbeløbet med 500 kroner for borgere, der har behov for det:

»Det, vi vil gøre, er at give mulighed for at søge enkeltydelser hos kommunen. Der er mulighed for at få et ekstra tilskud til regninger,« siger Rødovres borgmester, Britt Jensen (S), til mediet.

Hun fortæller derudover, at det skal foregå som en »konkret og individuel« vurdering, og at borgerne selv vil skulle søge om støtten – dermed ved borgmesteren heller ikke, hvor mange mennesker der er tale om, og hvor store beløb det potentielt kan ende ud i.

Ordningen vil være midlertidig, i og med at ydelserne falder, når priserne også gør det.