Hoteller i hovedstaden er presset i bund: »Det er en pænt dyster cocktail, vi har foran os«

Hovedstaden står til at tabe milliarder af kroner på manglende gæster fra udlandet på restauranter, ved konferencer og på hotellerne. Selv ikke danske turister og åbne grænser kan holde hånden under særligt en skrantende hotelbranche nu og her. Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv.

Charlotte Eberhard og Claus Højbjerg Andersen ejer og driver det lille familieejde hotel Rye115 på Østerbro. De er en del af en branche i knæ. Og det vil kræver mange ekstra timers arbejde i den kommende tid »at holde skindet på næsen«, som de siger. Niels Ahlmann Olesen

Det er kun lidt over to år siden, at Claus Højbjerg Andersen, Charlotte Eberhard og deres syv sammenbragte børn kunne byde de første gæster velkommen på det familieejede hotel Rye 115 på Østerbro i København.

Og efter et 2019, hvor hotellets 20 værelser var fuldt booket næsten otte af årets 12 måneder, tegnede alt lyst for det lille hotel i år. Men som med så meget andet i den rullende fortælling om samfundet, hører den del til i kapitlet »Før coronaepidemien«. I kapitlet »Efter coronaepidemien« ser forventningerne til resten af året nu anderledes ud.