Frederiksberg var klassens duks på landsplan: Nu er kommunen overhalet på tilfredshedsbarometeret

Det er ikke godt nok, siger Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), om en måling, hvor Frederiksberg bliver overhalet af flere andre kommuner i borgernes tilfredshed med serviceniveauet. Det sker, efter at Frederiksberg var klassens duks.

Borgmester i Frederiksberg Kommune Simon Aggesen (K) er ikke tilfreds med, at Frederiksberg ikke længere topper listen over borgernes tilfredshed med serviceniveauet. En kommende undersøgelse skal komme til bunds i problemet, siger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Førhen var Frederiksberg helt i top, og kommunens borgere var ovenud lykkelige over at bo i den grønne kommune, som de mente i fineste grad levede op til sine forpligtelser.

I hvert fald i sammenligning med landets øvrige kommuner, når borgerne blev spurgt om, hvor tilfredse de var med serviceniveauet i deres kommune.

Men Frederiksberg er væltet af pinden, og en ny konservativ kommune, Gentofte, har, som Berlingske skrev i går, taget førertrøjen i en undersøgelse fra analyseinstituttet EPSI Ratings.

Ved sidste års undersøgelse erklærede Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), sig »virkelig glad og stolt« over, at kommunen lå i top.

Borgmester: Det er ikke godt nok

Nu ligger Frederiksberg på en femteplads, og årsagen til det er sværere at få øje på, siger borgmesteren i dag. Han afviser dog, at det skulle være begyndt at »sejle« i kommunen.

»Nej, det gør det selvfølgelig ikke, men det fornemmeste må være at have landets absolut mest tilfredse borgere og allerhelst 104.000, der er glade hele tiden,« siger Simon Aggesen:

»Når jeg ser sådan en måling, er det ikke godt nok at være nummer fem, jeg vil gerne være nummer ét. Jeg er også et konkurrencemenneske, men afsættet er, at alle vores borgere skal være tilfredse med vores kommune.«

Undersøgelsen er opgjort i indekserede point. Sidste år havde Frederiksberg en score på 75,8, men ligger i den seneste måling på 74,7.

Det er et mindre fald, men skal ses i sammenhæng med, at andre kommuner har formået at overhale kommunen i tilfredshed - hvilket er den vej, det gerne skal gå for kommuner, der har ambitioner om at forbedre sig.

Yngre borgere kan være en årsag

Den del er Simon Aggesen klar over, fortæller han, og det skal der gøres noget ved.

»Jeg tager det meget seriøst, når vi ikke er på det niveau, vi har et ønske om, og derfor reagerer jeg også på det her. Jeg ville være mere bekymret, hvis vi var væsentligt længere nede af listen,« siger han.

Hvorfor tror du selv, at I er dalet på listen?

»Foreløbig har min analyse været, at Frederiksberg er blevet en yngre by i befolkningssammensætningen. Derfor har jeg også været tydelig omkring, at vi har forventninger om, at Frederiksberg har den grønne førertrøje. Den har vi taget på os.«

Frederiksberg Kommune har planer om at lave sin egen undersøgelse til efteråret, hvor kommunen vil spørge op mod 4.000 borgere i kommunen til »næsten hele paletten« af den kommunale service, fortæller borgmesteren.

»Derfor skal jeg have lejlighed til at kigge ind i, om jeg har læst borgernes behov korrekt. Afsættet er, at vi hele tiden følger med befolkningsudviklingen og sikrer, at kommunen er relevant for dem, der bor her,« siger Simon Aggesen.

Du nævner de yngre borgere. Tror du, at de oplever lavere kvalitet af serviceniveauet end andre?

»Det er et for spinkelt grundlag at udtale mig på, og det er også et relativt lille fald. Men det er klart, at hvis man er en ambitiøs kommune, skal man ville være nummer ét. Jeg skal kigge ind i, hvad det er et udtryk for, og det får jeg lejlighed til, når vi laver vores egen tilfredshedsundersøgelse.«