Forhøjet vandstand i kategorien »voldsomt vejr« er tydelig at se i et i kvarter i København

Vandstanden er torsdag forhøjet flere steder i landet. Ifølge DMI skyldes det kraftig vind. På Christianshavn står den ene ende af kanonbådsskurene under vand.

Kanonbådsskurene på Christianshavn står med den ene ende i vand. Grundet den kraftfulde vind er der forhøjet vandstand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man har været ude at cykle torsdag, har det nok været svært at undgå at mærke den kraftige vind, der suser gennem Danmark.

Og vinden har også indflydelse på vandstanden flere steder i landet.

DMI varsler netop torsdag om »forhøjet vandstand i kategori 1«, hvilket går under betegnelsen »voldsomt vejr«.

Det er i særdeleshed til at se, at vandstanden er forhøjet ude ved kanonbådsskurene på Christianshavn. Vandet er nemlig så højt, at skurene står med den ene ende i vandet.

Det har fået flere borgere i Facebookgruppen 'Os fra Christianshavn' til at reagere ved at lægge billeder og videoer op af broer, der flugter med vandkanten og af kanonbådsskurene, der kunne se ud til at blive fyldt med vand inden længe.

Den kraftige vind, der har fået vandet til at rejse sig, skyldes, at der er et lavtryk over den sydlige del af Finland, som bevæger sig langsomt mod øst, mens et højtryk vest for Irland ligger næsten stille:

»Disse to systemer sender kraftige vinde ind over Danmark fra nord og nordvest, op til hård vind til hård kuling med kraftige vindstød,« ifølge DMIs varsel.

Og det er ikke kun Christianshavn, der bliver påvirket af højere vandstande end normalt. Det rammer også Fyn og Nordsjællands kyst. Sidstnævnte kan forvente 1.2 og 1.3 meter over normal vandstand, lyder det fra DMI.

Derfor opfordres borgere til at være forsigtige, når de kører i bil eller færdes til fods i kystområdet.