Forårsrengøring i Københavns havn: »Det underligste, vi har fundet, er en dildo«

Hvert forår fisker By & Havn ved hjælp af dykkere flere ton affald op fra bunden af Københavns havn. 299 cykler, 178 elløbehjul, 44 dæk og ti pengeskabe var blot nogle af de genstande, der sidste år blev fisket op fra bunden af havnen.

 

Der lyder et plask, da en mand i fuldt dykkerudstyr hopper i vandet i Nyhavn. Han er på arbejde og skal rense havnebunden i København.

Hvert forår fisker By & Havn flere ton affald op fra Københavns havnebund med hjælp fra dykkere, og i år er ingen undtagelse.

Jan Sevel, som er specialarbejder hos By og Havn, er med til hovedrengøringen af havnen, og han fortæller, at de finder besynderlige ting og genstande undervejs.

»Det underligste, vi har fundet, er en dildo. Vi har også hevet et partytelt op fra bunden, hvilket var svært, fordi det var stort. Af og til hiver vi også pengeskabe op.«

Sidste år tog det ti dages arbejde at gøre Københavns havn ren. 299 cykler, 178 elløbehjul, 44 dæk og ti pengeskabe var blot nogle af de genstande, der i 2020 blev fisket op fra bunden af Københavns havn.