Flammerne væltede op fra taget og gjorde 90 familier hjemløse. Nu er der truffet beslutning om fremtiden

Ejerforeningen har efter den historisk voldsomme brand på Grøndals Parkvej i Vanløse taget stilling til, hvad der nu skal ske med ejendommen.

 
Privatoptagelser viser branden nær Grøndal station. Video: Paul Henrik Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skulle mere end 100 brandfolk til at slukke ilden, da en brand i en etageejendom på Grøndahls Parkvej på kort tid udviklede sig til en af de voldsomste brande i København i nyere tid.

Branden, der begyndte 25. marts, gjorde omkring 90 familier hjemløse, og i de efterfølgende måneder har et omfattende nedrivningsarbejde af de udbrændte bygninger fundet sted.

Men nu har ejerforeningen i en afstemning taget stilling til, hvad der skal ske med lejlighederne. Det skriver DR.

Efter branden, som berørte mere end 16 opgange, skulle ejerforeningen bestemme, om lejlighederne skulle genopføres, eller om man ville have udbetalt erstatning i stedet.

Valget er med over 90 procent af stemmerne faldet på genopførsel.

Det kommer ifølge Brancheorganisationen for forsikrings- og pensionsselskaber, F&P, til at koste mellem 200 og 300 millioner kroner at genopføre boligerne, og arbejdet kan tage mellem to og tre år.

Fejl var skyld i branden

Der er desuden blevet udfærdiget en rapport om branden, der spredte sig så hurtigt, at brandmændene ikke kunne nå at få den under kontrol, og strakte sig over flere døgn.

I rapporten har Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) afdækket årsagerne til den voldsomme brand og er kommet frem til flere forskellige forhold, der sandsynligvis har medvirket til brandens styrke.

Blandt andet manglede der brandmæssige adskillelser i spidsloftet og manglende tætninger mellem lejlighedsskel.

Derudover peger rapporten på, at undertaget var udført i materialer, som havde stor brandbelastning.

Derfor lød vurderingen fra DBI, at branden sandsynligvis kunne være mindsket.

Michael Møller, der er operationschef ved Hovedstadens Beredskab, udtalte i forbindelse med branden, at han i sine 37 år hos beredskabet aldrig havde set noget lignende.

»Jeg har aldrig oplevet noget så stort. Jeg har været ude til store brande – Odd Fellow-palæet, Christiansborg Slotskirke og KB Hallen – men ikke, hvor 90 familier mister deres hjem, og hvor udbredelsen samtidig var så stor og med den hastighed,« sagde han til Jyllands-Posten.