Explainer: Derfor er det svært at finde plads til bilen i København

Der bliver investeret massivt i mere metro og nye cykelbroer. Men hvorfor bliver det så ved med at være svært at finde et sted at parkere bilen i store dele af København? Det er blandt andet bilisternes egen skyld, men der er også andre årsager.

 
Nogle cirkler rundt i laaaang tid. Andre giver op og stiller bilen langt fra hjemmet. Men hvorfor er det så svært at finde et sted at parkere i København? Det har Berlingske forsøge at give dig hurtigt svar på. Få forklaringen på under halvandet minut i denne bjergtagende explainer. Motion design af Kenneth Holm-Dahlinv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beboere i visse dele af København har i talrige artikler fortalt, at de ofte må cirkle rundt for at finde et sted at parkere bilen.

Ikke mindst når de ud på dagen vender hjem efter job, indkøb og børneafhentning.

Men hvorfor er det egentlig så svært at finde et sted at stille bilen i en by, der i de seneste mange år har investeret store summer i både metro og bedre cykelinfrastruktur?

Det søger Berlingske at give forklaring en på i denne visuelle fortælling, hvor det bliver slået fast, at københavnerne selv bærer et ansvar for, at det kan være sværere at finde en parkeringsplads i dag end tidligere. Men der er også andre forklaringer.

Nogle af dem skal findes på et rådhus, hvor politikerne generelt er mere optaget af at skabe »Verdens bedste cykelby« end »Verdens bedste bilby«.

Og intet tyder på, at det bliver nemmere i fremtiden.