Enhedslistens gruppeformand i København undskylder: »Problemet er, at jeg var en idiot på Facebook«

Nye Borgerliges mand i Borgerrepræsentationen, Niels Peder Ravn, er stærkt bekymret over en kommentar fra Enhedslistens gruppeformand i København.

»Hvis jeg mente, at Niels Peder Ravn ikke skulle have lov at stille alle de forslag, han vil, så ville det være et demokratisk problem. Min pointe var lidt, at vi andre ikke behøver kommentere alle forslag,« siger medlem af Borgerrepræsentationen og gruppeformand for Enhedslisten i København, Bente Møller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye Borgerliges mand i Borgerrepræsentationen er »rystet«.

En kommentar fra Enhedslistens gruppeformand i København, Bente Møller, er faldet Niels Peder Ravn for brystet i en sådan grad, at han mener, det er et demokratisk problem.

Bente Møllers bemærkning falder i et Facebook-opslag, der handler om, at Ravn vil indføre obligatorisk morgensang i de københavnske folkeskoler.

»Måske skulle vi overveje at tie de tåbelige forslag fra enmandsgruppen ihjel og bare stemme imod,« skriver gruppeformanden.

Den indstilling er ifølge Niels Peder Ravn stærkt bekymrende.

»Jeg repræsenterer rent faktisk de københavnere, der har stemt på mig og Nye Borgerlige, og jeg er derfor på mange måder rystet, da det ikke kan have sin rigtighed, at hun foreslår at lukke munden på mig ved at forslå at tie mine forslag ihjel,« siger han til KøbenhavnLiv.

Men pointen var en helt anden, mener Bente Møller selv.

Foto: Screenshot.

Indrømmer blankt

Berlingske har spurgt EL-gruppeformanden, hvorfor hun har skrevet, som hun har.

»For det første må jeg indrømme, at jeg er rusten omkring, hvad der sker, når man skriver på sociale medier – og var ikke klar over, det ville blive en historie alle steder,« siger Bente Møller.

»Egentlig handler det om, at jeg synes, man skal lade være med at blande sig så meget i, hvad skolerne skal. De skal selv finde ud af, hvad der er bedst for dem lokalt.«

Men det var jo ikke det, du skrev?

»Men det var anledningen. Jeg synes, alle skal stille de forslag, de har lyst til. Det er jo ligesom legitimiteten for at være politiker.«

Mener du, at man bør tie medlemmer af Borgerrepræsentationen ihjel?

»Nej – det kan man jo heller ikke.«

Men det er jo det, du har skrevet?

»Ja, det er jeg med på. Det, jeg mener, er, at vi ikke alle sammen behøver gå på talerstolen og protestere, hver gang der er noget, vi ikke synes er fornuftigt.«

Er det, som Niels Peder Ravn siger, et demokratisk problem, når du som folkevalgt og gruppeformand for det største parti i København skriver, som du gør?

»Hvis jeg mente, at Niels Peder Ravn ikke skulle have lov at stille alle de forslag, han vil, så ville det være et demokratisk problem. Min pointe var lidt, at vi andre ikke behøver kommentere alle forslag.«

Det lyder ikke, som om du rent faktisk mener det, du har skrevet?

»Nej, det mener jeg heller ikke.«

Hvorfor har du så skrevet det?

»Det er det, jeg prøver at sige til dig. Jeg er 68 år og ikke vant til sociale medier. Jeg var ikke klar over, den ville ende sådan – men det er jeg blevet klogere på. Det er sådan set det ærlige svar,« siger gruppeformanden.

»Problemet er, at jeg var en idiot på Facebook. Det indrømmer jeg blankt. Og så var jeg irriteret over, at nu skal vi til at have en stor diskussion om morgensang. Det er sådan et forslag, der bliver stillet hver eneste periode.«

Er det noget, du kommer til at sige undskyld for?

»Jeg vil gerne sige undskyld for, at jeg har ment, at nogen skulle ties ihjel.«

Medlemsforslaget om at indføre obligatorisk morgensang i Københavns folkeskoler skal behandles på det kommende møde i Borgerrepræsentationen torsdag.