Enhedslisten-profil rynker panden: Dronningens sommerbesøg på Frederiksberg kommer til at koste op mod en halv million kroner

Frederiksberg vil bruge i underkanten af en halv million kroner på Dronning Margrethes besøg 1. september. Det vækker kritik fra Enhedslisten, mens borgmester Michael Vindfelt (S) er »meget glad«.

Dronning Margrethe ankommer til Hanstholm med kongeskibet Dannebrog 30. august 2021. I år vil sommertogtet for første gang nogensinde aflægge visit på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogensinde har dronning Margrethes traditionsrige sommertogt planlagt et stop i Frederiksberg Kommune.

Mens et politisk flertal i kommunen ser frem til det royale besøg 1. september med begejstring, har det fået Enhedslistens Pelle Dragsted, som er rådmand på Frederiksberg, til at rynke panden.

Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfelt (S), har nemlig reserveret hele det resterende beløb fra den såkaldte event- og udviklingspulje for 2022 til endagsbegivenheden.

To arrangementer har allerede fået bevilget penge fra den 571.000 kroner store pulje, og de resterende 471.000 kroner skal altså gå til Dronningens besøg.

»Nu er Enhedslisten jo et republikansk parti, så vi er på den måde ikke store tilhængere af nedarvede privilegier. Derfor står et dronningebesøg heller ikke øverst på listen over initiativer, vi ville have taget,« siger Pelle Dragsted til B.T.

Omvendt er Michael Vindfelt »meget glad« for beslutningen.

»Det bliver en festdag med mulighed for at tage del i dagen for alle frederiksbergborgere, og vi glæder os til at vise vores fantastiske by frem for Dronningen,« siger han i en skriftlig kommentar til B.T. og tilføjer, at arrangementet kan afholdes inden for kommunens eksisterende budget.

Pelle Dragsted fortæller til samme medie, at Enhedslisten respekterer flertallet og ikke har tænkt sig at »sætte os på tværs«.

Denne sommer skal Kongeskibet Dannebrog danne rammen om to sommertogter. Det første gør stop i Helsingør, på Anholt og i Aarhus først i juni. I anden omgang besøger dronning Margrethe Slagelse, Smålandsfarvandet i Lolland Kommune og slutteligt Frederiksberg.