»En stor sejr for Dansk Folkeparti«: Ny københavnsk pulje skal betale for hjemløse hundes dyrlægeregninger

Det skal ikke være økonomien, der styrer en hunds skæbne, mener Dansk Folkeparti, der har sørget for en pulje til hjemløses hunde på Københavns Kommunes budgetaftale for 2022.

»Skal hjemløse undvære deres hund, fordi de ikke har råd til det? Nej, selvfølgelig skal de ikke det,« mener Cheanne Nielsen (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu kan hjemløses hunde i København se frem til årlige sundhedstjek og betalte dyrlægeregninger.

Det fremgår af den budgetaftale for 2022 for Københavns Kommune, som alle partier i Borgerrepræsentationen bortset fra De Konservative indgik torsdag eftermiddag.

Partierne er blevet enige om at afsætte en halv million kroner årligt fra 2022 til 2024 til en pulje til hjemløse hundeejeres udgifter, og til at der hvert år tilbydes et sundhedstjek til hundene.

Det er Dansk Folkeparti, der står bag forslaget. Ifølge suppleant til Borgerrepræsentationen Cheanne Nielsen (DF), der har været med til at forhandle milliardbudgettet, er det »en stor sejr for Dansk Folkeparti«, at der nu er afsat penge til formålet.

»Vi ved jo, at der ikke er noget, hjemløse hundeejere hellere vil end at passe på deres hunde. De giver hunden mad, før de selv spiser, og sørger altid for, at der er skygge til hunden, når de for eksempel er ude at sælge Hus Forbi,« siger Cheanne Nielsen og fortsætter:

»Man kan se, at hundene har det godt, men vi ved, at økonomien er trang. Hvis vi kan gøre noget som helst for hundeejerne, så vil vi gerne det.«

Ifølge hende er det en god idé for hjemløses mentale helbred at have hunde.

»Det hjælper gevaldigt på psyken at have en livsglad ven ved sin side. Hvis der er nogen, der ønsker sig at have en hund, så skal de have mulighed for det.«

»Hundeejere er blevet overset«

Udover det årlige sundhedstjek skal puljen gå til at betale hundenes dyrlægeregninger, fortæller Cheanne Nielsen, der mener, at tiltaget er på tide:

»For os er det helt naturligt at koble dyrevelfærd til den sociale dagsorden.«

Hvis man ved et sundhedstjek opdager, at en hund skal opereres – hvilket hurtigt løber op i adskillige tusinde kroner – så betaler Københavns Kommune?

»Ja. Det skal selvfølgelig ikke være økonomien, der styrer en hunds skæbne. Skal hjemløse undvære deres hund, fordi de ikke har råd til det? Nej, selvfølgelig skal de ikke det.«

Adspurgt hvorfor lige præcis hjemløse hundeejere er i fokus, påpeger Cheanne Nielsen det, hun mener er en skævhed i systemet. Der er nemlig kun fire tilbud i København, hvor man som hjemløs må have en hund med.

»Det er pudsigt, at man bliver afvist, fordi man har en hund. Selvfølgelig skal vi også hjælpe andre grupper af hjemløse, men vi synes fortsat, at hundeejere er blevet overset,« siger hun.

Er det den rette måde for Københavns Kommune at prioritere pengene på?

»Det er et spørgsmål om prioriteringer og om, hvad man gerne vil med den her by. Der bliver også lavet store investeringer på det grønne område. Vi synes, vi skal hjælpe de hjemløse på de måder, vi kan.«