En plads på Frederiksberg skal navngives efter en folkekær komponist – København havde ellers reserveret navnet først

I fremtiden kan man komme til at sidde på eller passere Bent Fabricius-Bjerres plads, hvis man opholder sig på Frederiksberg. Kommunen har nemlig fået grønt lys til at navngive en plads efter den afdøde komponist.

Den folkekære komponist får opkaldt en plads efter sig på Frederiksberg – og det er ikke helt tilfældigt, at det lige netop er i denne kommune, det kommer i stand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Navnet var egentlig blevet reserveret til Københavns Kommune. Men nu har Frederiksberg fået godkendt en indstilling om at navngive en plads efter Bent Fabricius-Bjerre.

Den folkekære komponist gik bort i sommeren 2020, og nu bliver Frederiksbergs ønske om at opkalde en plads efter ham en realitet.

Det er dog endnu ikke besluttet hvor eller hvornår, fortæller rådmand i Frederiksberg Kommune, Jan E. Jørgensen (V), der står bag forslaget, til TV 2 Lorry.

Boede i kommunen

Forlsaget om at navngive en plads efter Bent Fabricius-Bjerre blev godkendt på et møde i Magistraten af politikere mandag aften.

Og det er ikke helt tilfældigt, at en plads i netop denne kommune bliver opkaldt efter komponisten, der blandt andet står bag temaerne til Olsen Banden og Matador.

Fabricius-Bjerre er selv født på Frederiksberg, og han boede i kommunen flere forskellige steder indtil juli 1945.

Frederiksberg Kommune forsøgte da også allerede tilbage i august 2020 at reservere navnet Bent Fabricius-Bjerre i Danmarks Adresseregister, ifølge TV 2 Lorry.

Men her blev det klart, at navnet allerede var reserveret af Københavns Kommune.

Ifølge mediet har det grønne lys til Frederiksberg krævet, at Vejnavnenævnet i København godkendte, at reservationen blev videregivet til Frederiksberg Kommune.

Det er nu sket, hvorfor det eneste der mangler, er, at Frederiksberg Kommune beslutter, hvilken plads, der skal opkaldes efter komponisten, og hvornår navngivningen træder i kraft.