Efter bombetrussel mod fly: Efterforskning fortsætter på »fuldt blus«

Op mod 40 passagerer fra et polsk fly befinder sig fortsat i Københavns Lufthavn, oplyser politiet.

Flydriften i Københavns Lufthavn er blevet genoptaget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag morgen er politiet stadig til stede i Københavns Lufthavn, efter at der mandag aften klokken 21.47 indløb en bombetrussel mod et fly fra Polen.

Det bekræfter Københavns Politi over for TV 2.

Mellem 30 og 40 passagerer befinder sig fortsat i lufthavnen. De er ikke tilbageholdt, men politiet er fortsat i færd med at undersøge den indtjekkede baggage.

»Det tager noget tid at gennemgå effekter og ejendele, så de kan få dem udleveret igen. De praktiske omstændigheder er vi i gang med nu,« siger vagtchef Espen Godiksen til TV 2.

Han oplyser yderligere, at passagererne opholder sig i et bestemt lokale og venter på, at politiet er færdig med arbejdet.

Sent mandag aften oplyste politiet på Twitter, at et fly var blevet rømmet:

»Vi er til stede i Københavns Lufthavn i forbindelse med en trussel mod et fly. Flyet er tømt for passagerer, og vi har indtil videre intet mistænkeligt fundet.«

Flyet fra det polske luftfartsselskab LOT lettede fra Warszawa i Polen. Efter truslen blev det placeret afsondret fra almindelig drift og undersøgt nærmere.

Til Ritzau oplyser politiet tirsdag morgen, at efterforskningen fortsætter på »fuldt blus«, men at der ikke er fundet sprængstoffer. Der er ikke foretaget anholdelser i sagen.

Truslens indhold og alvorsgrad ønsker politiet ikke at kommentere.