DSB efter puttefest: Stor gruppe unge har udsat sig selv for livsfare

Ved Svanemøllen Station løb en gruppe på 30 personer fredag på tværs af togskinnerne for at komme til et tog i retning mod Dyrehaven.

Op mod 7.000 gymnasieelever deltog fredag i årets puttefest nord for København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens selve arrangementet i grove træk forløb fredeligere end førhen, ser DSB sig nødsadiget til at råbe op.

Op mod 7.000 gymnasieelever deltog fredag i den traditionsrige puttefest i Dyrehaven nord for København, hvor nye elever fra 1.g indvies med sprittuscher og sprut.

I den forbindelse har unge i flere tilfælde udsat sig selv for livsfare ved at begive sig ned på togskinnerne, oplyser DSB til TV 2 Lorry.

Den mest alvorlige hændelse var ifølge informationschef Tony Bispeskov en hændelse nær Svanemøllen Station. Her løb en gruppe på 30 mennesker på tværs af skinnerne for at komme over til et andet tog.

Selvom episoden altså fandt sted i København, løb de unge efter et tog i retning mod Dyrehaven – og DSB vurderer, at hændelsen har relation til den årlige fest.

»Det er forbundet med meget stor fare, for der kommer gennemkørende tog, og sigtbarheden i sådan en stor gruppe er meget lav. Så vi vurderer, det har været en meget farlig situation, og vi vil på det skarpeste advare mod, at man gør sådan noget,« siger Tony Bispeskov til TV 2 Lorry.

Fredag var der færre forbi samaritternes telt i Dyrehaven end tidligere år. Der er tale om 64 personer, hvoraf 18 har ligget til observation i samaritternes telt.

Politiet har i forbindelse med puttefesten registreret tre overtrædelser af staffeloven. En person er anholdt og mistænkt for et seksuelt overgreb mod en 15-årige pige.