Der er for mange ulykker på Strandvejen: Parkeringsforbud er den ideelle løsning

En nordsjællandsk vejstrækning er ramt af for mange ulykker, og derfor kigges der nu på nogle mere eller mindre drastiske tiltag for at slippe af med dem.

På en af Strandvejens strækninger er der i perioden fra 2016 til 2020 er registreret 21 ulykker, hvoraf fire indebar personskade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan i fremtiden være slut med parkering og standsning på Strandvejen, efter at en ny opgørelse viser, at der er »mange ulykker« på en af strækningerne.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Det er på strækningen mellem Ny Strandvej i Espergærde og Lindahlstien i Snekkersten, at der i perioden fra 2016 til 2020 er registreret 21 ulykker, hvoraf fire indebar personskade. Et tal, der kan være højere, fordi det blot indeholder dem, der er registreret af politiet.

Det er kommet frem, efter at Helsingør Kommune har lavet en trafiksikkerhedsplan for 2022 til 2030, hvor strækninger med flest ulykker indgår. Her kommer kommunens Center for By, Land og Vand også med løsningsforslag i samarbejde med den rådgivende ingeniørvirksomhed COWI.

Den ideelle løsning er ifølge duoen at forbyde parkering og standsning på strækningen, da det vil afhjælpe de mange ulykker, som indebærer, at parkerede biler påkøres. Samtidig vil det dog betyde, at der skal laves parkering andre steder, fordi det er et populært område i især sommerhalvåret.

Det er et løsningsforslag, der for Claus Christoffersen, som er medlem af Helsingør Kommunes By-, Plan og Trafikudvalg for Socialdemokratiet, lyder som en »interessant mulighed«. Han frygter dog, at det vil øge hastigheden på vejene, fordi der på den måde ikke er forhindringer.

»Jeg synes, at vi skal have alle muligheder i spil til, hvordan vi kan nedbringe de ulykker og skader, der sker. Der skal vi selvfølgelig have en grundig diskussion med eksperter på området om, hvad der vil virke bedst,« siger han til mediet, og også udvalgsformanden, den konservative Janus Kyhl, mener, at man endnu ikke kan lægge sig fast på en løsning