De lånte deres bil ud. Politiet tog tre af deres børn for vanvidskørsel – nu råber ordensmagten op

På blot fem dage har politiet beslaglagt tre biler i København.

Nye regler gav sidste år politiet udvidet mulighed for at beslaglægge og konfiskere biler. Den mulighed har de brugt tre gange i denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Teitur Jonasson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre gange i den seneste uge har forældre fået beslaglagt deres biler, fordi deres børn enten har kørt for stærkt eller i påvirket tilstand.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Politiet har måttet beslaglægge biler på Amager, i Valby og på grænsen mellem Vesterbro og Indre By i København. Og alle gangene var det altså bilejerens barn, der sad bag rattet.

Første episode var i søndags, hvor politiet målte 111 kilometer i timen på en strækning i Ørestad, hvor man må køre 50 kilometer i timen.

Tirsdag »var den så gal igen«, skriver politiet. Her måtte de eftersætte en ung mand, der forsøgte at stikke af fra politiet, efter han var blevet målt til at køre 132 kilometer i timen i Folehaven i Valby, hvor man må køre 60. Han blev stoppet og anholdt, trods flugtforsøg.

Torsdag var en bil kørt ind i et hegn et sted mellem Vesterbro og Indre by. Førerens promille viste over 2, og derfor beslaglagde politiet også her bilen.

Efter tre episoder på blot fem dage, kommer Københavns Politi med en opfordring til bilisterne i København:

»Husk nu at overholde hastighedsgrænserne og lad være at køre, hvis du har drukket,« lyder det.

Nye regler for vanvidskørsel

Sidste år trådte nye regler om vanvidskørsel i kraft. Det indebærer blandt andet, at strafniveauet er skærpet med 50 procent for »forsætligt at volde fare for andres liv eller førlighed i forbindelse med færdselslovsovertrædelser«.

De nye regler betyder også, at det er blevet nemmere at beslaglægge og efterfølgende konfiskere et køretøj, hvis det bliver benyttet til vanvidskørsel. Også selvom køretøjet ejes af en anden end føreren, er lejet, lånt eller leaset.

Tidligere har der været begrænsede muligheder for at beslaglægge eller konfiskere biler, der var ejet af en tredjepart.

Det er i sidste ende en domstol, der beslutter, om der skal ske konfiskation.