Centralt beliggende område skal laves om – nu kan du give dit besyv med

Der vil være tale om »væsentlige ændringer«, og derfor beder kommunen om ideer og tanker om, hvad området i den københavnske bydel skal indeholde.

Mange af bygningerne i industriområdet er opført mellem 1930erne og 1970erne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Kommune
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er centralt beliggende, trafikeret og ligger i et område, der er opført for mange år siden – og så står det til at kunne blive lavet gevaldigt om.

På Amager – i bydelen Amager Øst mere præcist – ligger et område, der overvejende består af erhverv. Der er tale om placeringen syd for Kløvermarken, der er formet som en trekant af Uplandsgade, Vermlandsgade og Prags Boulevard.

Mange af bygningerne i industriområdet er opført mellem 1930erne og 1970erne, og kommunen mener, at der er tale om et område, der fortæller »en historie om udflytningen af industrier fra brokvartererne og etableringen af teknologitunge moderne virksomheder« i 1900-tallet.

Her har en række grundejere anmodet om, at der i fremtiden kan blive plads til boligbebyggelse. For at det kan lade sig gøre, skal der ændres i de bestemmelser, der ligger til grund for området, og det er en opgave, der ligger hos kommunen. Allerede i juni 2022 besluttede kommunens Teknik- og Miljøudvalg, der står for byens lokalplaner, at der skal udarbejdes en »fælles startredegørelse«, som kan danne grundlag for netop det.

Men fordi der ifølge kommunen vil være tale om »væsentlige ændringer«, hvis rammerne for området ændres, har de bedt om input og ideer – og derfor kan man indtil 9. februar give sit besyv med i kommunens høring for den videre udvikling af området.

Blandt andet mangler de input til, hvor højt og tæt der bør bygges, hvor nye bygninger kan ligge, og hvilke anvendelser og funktioner området kan indeholde.

Samtidig vil kommunen selv have for øje – og vil ligeså gerne have input til – hvordan der kan laves om i området, mens »de kulturhistoriske spor og bevaringsværdige bygninger« bibeholdes.

Hvis kommunen skal nikke ja til ændringer i området, skal det nemlig ske med hensyn til den historie, området repræsenterer, fremgår det af høringen.