Bookingsystemet gik ned, men alt blev udsolgt på rekordtid. Sådan her kan du alligevel se EM på storskærm

Der var så meget rift om billetterne, at billetsystemet blev revet over, da man tirsdag formiddag kunne bestille plads til at se EM i fodbold på storskærm i København. Der er dog stadig masser af mulighed for at opleve EM-stemning, lyder det fra arrangøren.

 
EM 2020 starter fredag den 11. juni. Her får du det fulde overblik over de første danske kampe. Video: August Bang. Grafik: Kenneth Holm Dahlin Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Titusindvis af mennesker sad i digital kø, da billetterne til at se EM-fodbold på storskærme på Ofelia Plads og Kvægtorvet i København blev frigivet tirsdag klokken 10.

Og det kunne det billetsystem, der skulle håndtere de mange forhåbningsfulde fodboldfans, altså ikke klare. I hvert fald bukkede billetsystemet af flere omgange sammen under efterspørgslen.

Ulrich Ammundsen, der er Host City Manager ved Euro 2020, oplyser, at der var 12.000 personer i kø, da billetterne blev frigivet, og at der i en periode var omkring 30.000 personer i kø på samme tid.

»Vi havde lavet et system til at håndtere køen, men der opstod en fejl hos billetudbyderen, da folk først var kommet igennem køen. Hvis folk er blevet smidt ud af køen eller billetbestillingen, er vi selvfølgeligt kede af det, og det kan vi kun beklage,« siger Ulrich Ammundsen.

I øjeblikket er det dog ikke hans indtryk, at det skulle være sket i udpræget grad.

Hver person kunne booke fire billetter, når de først kom gennem køen, og således blev de 5.100 billetter, der i alt var til de tre danske kampe mod Finland, Belgien og Rusland, altså hurtigt revet ned fra de virtuelle hylder.

Til hver kamp kunne der være 1.200 tilskuere på Kvægtorvet og 1.000 på Ofelia Plads – bortset fra kampen mellem Danmark og Finland 12. juni på Ofelia Plads, hvor der grundet coronarestriktioner blot kunne være 500 personer.

Den første kamp bliver spillet fredag den 11. juni, mens den første danske kamp bliver sparket i gang dagen efter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

I skrivende stund har over 40.000 personer været i kø til at få billetter til at se EM-kampene på storskærm.

»Oprindeligt kunne vi have over 10.000 mennesker på Ofelia Plads og måske det dobbelte på Rådhuspladsen. Vi kunne aldrig have haft plads til alle, men langt flere ville have fået muligheden,« siger Ulrich Ammundsen.

Burger og fadøl

Ganske vist er billetterne til de tre danske kampe i de indledende runder til EM for længst væk, men der er stadig rig mulighed for at opleve EM-stemning i København, oplyser Ulrich Ammundsen.

Først og fremmest kan man krydse fingre for, at de danske fodboldherrer spiller sig videre til knald-eller-fald-kampene. Disse billetter bliver nemlig først frigivet 24. eller 25. juni. Vel og mærke i samme system, som man så håber holder til den tid.

»Og selvom vi alle sammen gerne vil se de danske kampe, kan folk jo stadig komme ind og se alle de andre kampe ganske gratis på Ofelia eller Kvægtorvet,« siger Ulrich Ammundsen.

Desuden bliver der en masse arrangementer, muligheder for selv at spille bold og for at gå i madboder og barer på Ofelia Plads.

Så selvom jeg ikke fik plads til at se kampene, kan jeg godt gå ned på Ofelia Plads og nyde stemningen med en burger og en fadøl i hånden?

»Yes. Du kan også se alle de andre kampe i solen eller hygge dig på pladsen, før du går over på en bar og ser fodboldkampene. Så der er masser af muligheder for at opleve EM-stemningen,« siger Ulrich Ammundsen.

Desuden oplyser han, at over 400 fodboldklubber rundt omkring i Danmark arbejder på at lave arrangementer, hvor klubmedlemmer og andre kan se kampene på storskærm.