Alle klager er afvist: Nu skal omstridt naturområde forvandles til over 900 boliger

Byggeriet af de nye boliger har været genstand for en langvarig diskussion, fordi det kommer til at ligge i et tidligere fredet vildnis klos op ad Fiskerihavnen, som kommunen tidligere selv har kategoriseret som et bevaringsværdigt kulturmiljø. Men Planklagenævnet har nu afvist alle klager.

Borgere har længe forsøgt at få stoppet byggeriet på Amager Fælled og på Stejlepladsen ved Fiskerihavnen i Sydhavnen. Nu har Planklagenævnet taget stilling til sidstnævnte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været én lang kamp for Foreningen Fiskerhavnens Venner og Danmarks Naturfredningsforening København.

Foreningerne har i månedsvis kæmpet for at få sat en stopper for et meget omstridt byggeri på Stejlepladsen ved Fiskerihavnen i Sydhavnen.

Men nu ser slaget ud til endegyldigt at være tabt, eftersom Planklagenævnet har afvist samtlige otte klagepunkter, som er indgivet over byggeriet.

Nævnet har i stedet fundet frem til en afgørelse, hvor det bakker op om gyldigheden af det kommuneplantillæg, den lokalplan og den miljøvurdering, som et bredt flertal i Borgerrepræsentationen vedtog i februar 2021.

Det skriver KøbenhavnLIV.

Dermed kan Ejendomsselskabet Stejlepladsen, som er ejet af PFA og By & Havn, igen fortsætte arbejdet med at forberede byggeriet på Stejlepladsen. Her skal der opføres mere end 900 boliger.

GRAFIK

Over 50.000 borgere krævede folkeafstemning

Byggeriet af de nye boliger er omstridt, fordi det kommer til at ligge i et tidligere fredet vildnis klos op ad Fiskerihavnen, som kommunen tidligere selv har kategoriseret som et bevaringsværdigt kulturmiljø.

Og afgørelsen fra Planklagenævnet kommer også på baggrund af flere demonstrationer og underskriftindsamlinger mod projektet.

I november sidste år havde over 50.000 borgere skrevet under på, at spørgsmålet om de planlagte boligbyggerier på Amagerfælled og Stejlepladsen i København burde sendes til folkeafstemning.

Det afviste Københavns Kommune dog blankt med den forklaring, at byggerierne skal være med til at finansiere kommunens metrogæld.

Det sagde daværende fungerende overborgmester Lars Weiss (S) dengang til TV 2 Lorry.

»Vi har de to udfordringer – at metroen skal betales, og hvor kommende københavnere skal bo. En folkeafstemning om at betale den gæld, der ligger fra metroen, det giver ikke nogen mening,« lød det i november.

Ejendomsselskabet Stejlepladsen forventer at begynde på byggeriets første fase inden udgangen af 2022.