4.607 kvadratmeter københavnsk boligbyggeri er ulovligt. Alligevel er beboere flyttet ind

Grundejeren har »åbenlyst brudt reglerne«, lyder det fra en lokalpolitiker, der nu vil have undersøgt, hvor mange flere sager af den slags der findes i kommunen.

Ejendommen på Lindgreens Allé på Amager står nu færdig, og beboere er flyttet ind. Men den er ikke lovlig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnerne på Nordøstamager har fået 60 nye lejligheder fordelt på 4.607 kvadratmeter, og mange beboere er allerede rykket ind.

Der er bare ét problem: Beboelsesejendommen på Lindgreens Allé er ikke lovlig.

Et notat fra Københavns Kommune teknik- og miljøforvaltning viser således, at boligbyggeriet både er opført og taget i brug uden tilladelse.

Det skriver KøbenhavnLIV.

Bygherren fik byggetilladelse i august 2019, men projektet blev ikke opført i den tilladte form. Efterfølgende blev der ansøgt om lovliggørelse af projektet – men det fik bygherren ikke.

En af årsagerne til den manglende byggetilladelse er, at de ubebyggede arealer er etableret i strid med områdets lokalplan. Det drejer sig blandt andet om manglende græsarealer og placeringen af en sti og cykelparkering.

Rasmus Steenberger, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for SF, kalder det »grotesk«, at man har ladet beboere flytte ind i den ulovligt opførte ejendom.

»Jeg har derfor spurgt forvaltningen, hvilke sanktionsmuligheder de har overfor grundejer, når man så åbenlyst har brudt reglerne, og opført og ibrugtaget en beboelsesejendom og udearealer uden tilladelse og med afvigelser i forhold til plangrundlaget,« siger han til KøbenhavnLIV.

Han vil desuden have undersøgt, hvor mange lignende sager, der findes i kommunen, oplyser han til mediet.