35 millioner kroner for en lejlighed i København: På et år er antallet af voldsomt dyre lejligheder tredoblet

Markedet for lejligheder, der er udbudt til tocifrede millionbeløb, er det seneste år vokset betragteligt. Analytiker vurderer, at coronakrisen har skabt nye millionærer, der har sendt boligpriserne på himmelflugt.

Markedet for luksuslejligheder trives i København. I øjeblikket er der på landsplan udbudt 28 ejerlejligheder til en pris på 20 millioner kroner eller mere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under coronapandemien har der flittigt været spekuleret i, hvorvidt krisen ville få borgere til at søge ud af København. Nu viser nye udbudstal, at dette i hvert fald ikke ser ud til at være tilfældet for hovedstadens rigeste.

Antallet af boliger i millionklassen er steget på landsplan i løbet af det seneste år, og især København har oplevet en markant stigning i antallet af ejerlejligheder udbudt til salg til mere end 20 millioner kroner, skriver boligportalen Boliga.

Antallet af liebhaverlejligheder i dette prisleje til salg i København er således tredoblet i løbet af det seneste år.

Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker, Nordea Kredit

»Boligmarkedet er i øjeblikket brandvarmt med mange købere og stigende priser.«


Ifølge Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea Kredit, er udviklingen et udtryk for, at coronakrisen langtfra har været den dyne over det københavnske boligmarked, som flere havde forudset, at krisen ville blive.

»Interessen for at bo i København er kun blevet større, og det har sendt priserne på himmelflugt, ligesom interessen for de allerdyreste lejligheder er stor, og derfor er der også mange sælgere af den slags boliger på markedet i øjeblikket,« siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.

Brandvarmt boligmarked

På landsplan viser tallene fra Boliga, at der i øjeblikket er 28 ejerlejligheder og 100 villaer udbudt til en salgspris på 20 millioner kroner eller derover. I begyndelsen af 2020 var de to tal henholdsvis 12 og 76.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann er det tegn på, at det seneste års optur for aktierne for alvor har sat sig i boligmarkedet. Det har skabt nye millionærer, og det har skabt helt nye købere til landets dyreste boliger.

I øjeblikket er landets dyreste lejlighed udbudt til 35 millioner kroner. For den nette sum får man en seksværelses lejlighed på knap 300 kvadratmeter i centrum af København.