26 gange på en uge: Politi giver gode råd til at komme særlig form for tyveri til livs

Politiet i Midt- og Vestsjællands kreds deler fire »gode råd« i deres døgnrapport efter en række tyverier.

Tidligere på året har Nordsjællands Politi fortalt, at tyverierne for dem har været et voksende problem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe (Arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man udsættes for tyveri, kan man næppe sige, at man helt selv er skyld i det.

Men ikke desto mindre er der ting, man kan gøre, for på bedste vis at forsøge at forhindre det.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi deles der således denne uge gode råd ud, når det kommer tyveri fra køretøjer, herunder personbiler.

I den seneste uge har politiet ifølge egne døgnrapporter registreret 26 tyverier fra køretøjer, hvoraf fem af dem er fra personbiler.

Tyveri fra biler har været et stigende problem i Nordsjælland, hvor politiet har oplevet, at flere og flere biler har fået stjålet gps, radio, airbags eller lignende, efter det i forvejen var udbredt, at værdier som tasker og solbriller blev stjålet. Helt så stort et problem er det dog ikke i Midt- og Vestsjællands politikreds, lyder det.

Selvom døgnrapporterne for Midt- og Vestsjællands Politi ikke beskriver, præcis hvad der er blevet stjålet i alle de 26 tilfælde, retter de gode råd sig også mod både bilens interiør og løse værdigenstande.

I to af de fem personbiler var det tasker, der stod på bilens sæder, som blev stjålet, mens der fra en anden bil blev stjålet både adapter, bærbar højttaler, og en bluetooth-enhed med mikrofon.

Først og fremmest råder politiet til, at man fjerner alt af værdi – både radio- og cd-afspiller, gps, fladskærme, bæreposer og tasker – fra kabinen. Tager man det ikke med sig, kan man lægge tingene i bagagerummet.

Derudover kan man – for at vise, at der ikke lægger værdier i bilen – åbne handskerummet og andre låger, der kunne gemme på de goder, som tyvene er på jagt efter, skriver politiet.

I fire ud af de fem tyverier fra personbiler var bilerne parkeret ved henholdsvis sportsfaciliteter og rekreative områder, hvor der med skiltning var blevet opfordret til at tømme bilerne for værdier.

Her lyder politiets sidste råd, at man bør parkere, hvor der er belysning, hvis man parkerer, efter solen er gået ned eller generelt i længere tid, og at man parkerer i nærheden af beboelse, væk fra øde steder.